Les sisenes jornades internacionals TIC Salut i Social arrenquen aquest dijous a Vic

Hi ha més de quatre-cents professionals acreditats | Enguany s'incorpora el vessant social | Se celebren per primer cop a la capital d'Osona

27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:21h
Les sisenes jornades internacionals TIC Salut i Social reuniran més de 400 professionals acreditats d'aquests sectors a Vic els propers 29 i 30 de setembre. Les jornades aborden el repte del desenvolupament dels sectors de la salut i del benestar social a la societat digital, i l''oportunitat que aquest nou context comporta per avançar vers una medicina participativa.

En total hi ha prop de 50 ponents i 167 comunicacions registrades que ho tractaran. "Els professionals d'àmbits diferents tindran la possibilitat de formar grups heterogenis" explica Marina Geli, presidenta del comitè científic de les jornades i també directora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic-UCC.

Enguany se celebren per primer cop a la ciutat de Vic i, com a novetat, s'incorpora el vessant social en les jornades. El motiu, tal com explica Marina Geli, moltes malalties, com les cròniques, "ens obliguen a treballar conjuntament amb els serveis sanitaris i els socials".

"Els determinants socials també estan marcant els de la salut" remarca Geli, i "la societat digital permet treballar-hi". D'aquesta manera es pot "compartir informació entre els professionals" i el moment de canvi que hi ha actualment, "la salut i el benestar han d'anar junts i la societat digital ha de ser un instrument" conclou la presidenta del comitè científic de les jornades.

Un dia i mig de jornades

A les 9 de matí del dijous, les jornades arrencaran amb la inauguració presidida pel secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Francesc Iglesies, i per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.

Just després, la primera activitat programada anirà a càrrec de l'especialista en neurologia Domingo Escudero i el cap del servei de Neurologia de l'Hospital Clínic de Barcelona Francesc Graus que tindran un diàleg a partir del cas concret, què passa quan el pacient esdevé actiu, i com la bona organització del món de la informació global pot ajudar a avançar cap a un treball coordinat i transversal.

Aquest diàleg obrirà dos dies d'activitats que clouran el divendres, a les 13.45 a càrrec del conseller de la Salut de la Generalitat Toni Comín, l'alcaldessa Anna Erra i del rector de la UVic-UCC Jordi Montaña.

Les jornades tindran lloc a l'edifici El Sucre, i estan coorganitzades per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, la Fundació TIC-Salut, el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, ICS Catalunya Central, EBA Vic Sud, EBA Centelles i Creacció. També compten amb partners estratègics com l'Ajuntament de Vic, Mobile World Capital Barcelona i l'Euroregió Pirineus Mediterrània entre d'altres.
 

Consulta el programa complet

Arxivat a