Porc i Cervesa escull la millor llonganissa i la millor cervesa artesana

La multitudinària fira gastronòmica congrega uns 20.000 visitants

La rostida del porc, un dels atractius de la festa.
La rostida del porc, un dels atractius de la festa. | José M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
26 de setembre del 2016
Actualitzat el 27 de setembre a les 11:38h
Porc i Cervesa Fira Gastronòmica de Manlleu va tornar a ser un èxit, un any més. Les previsions de l'organització s'han complert i es calcula que unes 20.000 persones van passar per la fira, tot i que la pluja va aparèixer a última hora provocant l'anul·lació del concert de diumenge al vespre. Des de l'Ajuntament de Manlleu hi ha una valoració molt positiva.

La coordinadora de l'Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu, Betlem Parés, destaca "l'encert" en els dos concursos que es van celebrar: el de cerveses i el de llonganisses.

L'estrena del concurs de llonganisses va ser un dels atractiuts d'enguany, on van participar-hi deu cansaladers. Artesans de l'Abel d'Olot va guanyar el primer premi, el cansalader manlleuenc Toni Molist es va endur el segon premi i Ramon Bosch, distribuïdor d'embotits Espuñes d'Organyar, el tercer. El concurs estava dirigit pel director de la revista Cuina, Josep Sucarrats.

Pel que fa al segon concurs de cervesa artesana, un dels altres atractius, els guanyadors van ser: l'Aniversari IPA de la Companyia Cervesera del Montseny (1r premi), la Medical Stout de la cooperativa Calavera (2n premi), i Eròtica de la Medical Stout. El jurat estava format per un jurat de col·laboradors del Beer Festival de Barcelona i dirigit també per aquesta revista.
 

Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu. Foto: José M. Gutiérrez


En el concurs de cerveses, enguany hi ha hagut un increment de cervesers a la fira, tants que "hem hagut de dir que no per falta d'espai" explica Parés. A la fira s'hi podien trobar un total de 49 expositors: 14 cervesers, 11 empreses de restauració (cansaladers, restaurants i empreses del sector), 13 parades al mercat de productes d'alimentació i artesania, 4 food trucks, 4 empreses del sector serveis oferint activitats per la quitxalla, i 3 espais institucionals.

La matança i rostida del porc segueix tenint molt d'èxit en la fira, ja que, com remarca Parés, "porta molta gent de fora". A més, el dissabte també es va comptar amb la presència de El Suplement de Catalunya Ràdio amb Pep Nogué. Ràdio Manlleu va transmetre el Porc i Cervesa durant tot el cap de setmana i, segons Parés, "va donar molta vida a la fira".
 

Recull de galeries de fotos de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu

Arxivat a