El sector porcí, preocupat pel descens de preus a causa de la competència de Xina i Estats Units

La reestructuració de la producció en aquests dos països generarà un reajustament a nivell internacional

Europa Press
24 de setembre del 2016
Actualitzat el 26 de setembre a les 11:03h
Porcs en una granja
Porcs en una granja | Adrià Costa
El sector porcí blanc està preocupat per l'evolució a la baixa que tindran els preus del porc a conseqüència de l'augment de la cabanya en els últims mesos als Estats Units i a la Xina.

Ho va advertir l'economista de l'OS Meat Export Federation Erin Borror el dimecres passat a les jornades "Reptes del sector porcí" organitzades pel Ministeri d'Agricultura a Lleida, que va inaugurar la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna.

Borror va explicar que tots els països s'han beneficiat de l'escassetat de la Xina des del 2014, però com està reorientant la seva producció, "el mercat està preocupat pel reajustament que es produirà en funció de l'augment de la cabanya a la Xina i als Estats Units" .

El director de la Indústria Alimentària del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Fernando Burgaz, va recomanar impulsar projectes associatius per aconseguir "grups cooperatius forts i puguin competir en igualtat de condicions en el mercat" i va presentar els instruments de l'Estat per millorar la cadena alimentària.

Va destacar la llei d'integració associativa; el desenvolupament de les interprofessionals, la integració vertical de productors amb indústries, escorxadors i la distribució buscant objectius conjunts, i el desenvolupament de la millora de la cadena alimentària.