Esquerra es reuneix amb Càrnies en lluita a Santa Eugènia de Berga

Marta Rovira, Chakir el Homrani, Josep Maria Freixanet i Èric Sibina assisteixen a la trobada

Marta Rovira i Chakir el Homrani
Marta Rovira i Chakir el Homrani | Carles Fiter
23 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:37h
Aquest dijous al vespre es van reunir representants d'Esquerra Republicana amb la plataforma de Càrnies en Lluita. En la trobada hi van participar càrrecs electes de la població la Secretària General Marta Rovira, el diputat Chakir el Homrani, l'alcalde de Sant Vicenç de Torelló Èric Sibina, i el vicepresident de Territori i Promoció Econòmica del Consell Comarcal d'Osona, Josep Maria Freixanet.

Tal com explicava l'advocat Toni Iborra, de Càrnies en Lluita, "venim a exposar la situació greu de les càrnies a Catalunya i, especialment, a la comarca". Iborra va remarcar que es tracta d'una "situació de vulneració total dels drets laborals, precarització fins al límit, esclavatge gairebé que requereix una acció contundent per part dels partits democràtics". Per aquest motiu, també "venim a demanar-los que s'impliquin, que treballin per les llibertats sindicals". En definitiva "explicar la situació i demanar solidaritat". "Cal una intervenció del govern molt més explícita i més intensa" va sentenciar.
 

Representants de Càrnies en Lluita Foto: Carles Fiter


D'altra banda, el diputat Chakir el Homrani va explicar que la trobada serveix per "poder conèixer bé la seva perspectiva, quina és la situació actualment i alhora compartir quines feines s'estan fent des del govern de la Generalitat per solucionar la problemàtica i quins resultats hem de tenir". El diputat d'ERC va remarcar que "és un conflicte que necessita una solució per garantir les condicions laborals de tots els treballadors de les càrnies en el nostre país", i alhora que les mesures que s'estan emprenent des de la Taula, "ens han de permetre solucionar-ho".

La trobada respon a una demanada de la secció local de Santa Eugènia de Berga. Josep Sallent d'ERC de Santa Eugènia de Berga va apuntar que la trobada sorgeix de l'acampada a Le Porc Gourmet de fa uns mesos. En aquest sentit, Sallent apunta que al municipi hi ha problemes en el trànsit, ja que aquest escorxador té molta activitat. "S'hauria de solucionar amb una futura variant directe per no acaparar les carreteres del poble" sentenciava.
 

Cartell de l'acampada Foto: José M. Gutiérrez