Cases senyorials i espais patrimonials de Vic obren les portes amb música

La iniciativa "el so de les cases" dura aquest cap de setmana: dissabte a la tarda i diumenge al matí

La Casa Ricart forma part dels espais que es podran visitar
La Casa Ricart forma part dels espais que es podran visitar | ACN Busquets L.
ACN
21 de setembre del 2016
Actualitzat el 23 de setembre a les 19:01h
Aquest cap de setmana una desena de cases senyorials i espais patrimonials de Vic obren les portes a la ciutat amb música, com a acompanyament. Amb el títol "el so de les cases", l'objectiu, segons la regidora de Cultura SusagnaRoura, és passar una estona agradable amb concerts a l'aire lliure o a l'interior d'aquestes cases que normalment no estan obertes al públic; i fer-ho escoltant propostes musicals d'estils molt diversos.

L'Ajuntament de Vic va presentar aquest dimarts la proposta cultural que posa en valor el patrimoni mil·lenari de la ciutat i s'emmarca en el VICCC, que dedica aquest mes a la música. S'han escollit una desena d'indrets que repassen des de l'època romana, amb el Temple Romà, passant pel llegat medieval, l'època barroca o el modernisme en forma de cases senyorials i espais singulars.

Al porxo de la Casa Clariana (1609) hi haurà el concert del Cor Tradicional de l'Escola de Música de Vic (Emvic), mentre que les sales nobles de la Casa Bojons acolliran un quartet clàssic de corda. Al Temple Romà s'hi desenvoluparà l'espectacle musico-teatral AmorromA, una selecció de textos poètics d'autors romans que ha ideat el músic Santi Arisa. Al balcó de Can Maresch, a la plaça Paradís, el Cor Cabirol interpretarà diverses peces de música coral infantil. Pel que fa al finestral gòtic de l'Ajuntament, l'artista Mar Vilaseca hi farà un concert de jazz.
 

Els regidors de Cultura, Fires i Mercats i Turisme, acompanyats de Santi Arisa, director d'un dels espectacles que es podrà veure en el marc del projecte 'El so de les cases' Foto: ACN Busquets L.


El menjador de la Casa Cortada servirà d'escenari perquè Pau Codina interpreti fragments de suites per a violoncel de Bach. Al jardí penjant de l'església barroca de Sant Felip, hi farà el seu concert la JazzBand de l'Emvic, mentre que el balcó de la Casa Anita Colomer acollirà un duet de metalls de l'Emvic. Per últim, la Sala de Sínodes del Palau Episcopal, l'espai on el bisbe de Vic rep les visites, ressonarà amb les notes clàssiques per a corda del Quartet Gerhard, mentre que la sala noble de la Casa Ricart acollirà l'òpera de Jordi Domènech.

Els concerts seran gratuïts i tindran una durada de deu minuts els que tenen lloc al carrer i de vint minuts els que se celebren a l'interior dels edificis. Dissabte 25 els concerts seran a les 6, dos quarts de 7, les 7, dos quarts de 8, les 8 i dos quarts de 9 del vespre. Diumenge tindran lloc a les 11, dos quarts de 12, les 12, dos quarts d'1 i la 1 del migdia. Així, per poder-los veure tots, caldrà assistir als concerts que es facin els dos dies.

La regidora de Turisme, Carme Bover, assenyala que la proposta "té tots els ingredients per portar turisme i nous visitants a la ciutat". Per la seva banda, la regidora de Cultura, SusagnaRoura, explica que la proposta és "un embrió que compta amb totes les potencialitats de créixer i fer-se gran". En aquest sentit, la regidora remarca que si la proposta rep una bona acollida, no es descarta repetir la iniciativa en noves ocasions.
Arxivat a