Vic Comerç estrena el Festivalet de la Remei per crear dinamisme als barris del sud

Administració i entitats sumen esforços per situar una activitat d'atracció pel setembre als barris del Remei i a l'Estadi | Es donaran a conèixer un hereu i una pubilla que representaran la zona al llarg de l'any

Durant la presentació
Durant la presentació | Vic Comerç
Redacció Osona.com
20 de setembre del 2016
Aquest dilluns al migdia es va presentar el Festivalet de la Remei, una activitat prevista per aquest dissabte a la Rambla Tarradellas de Vic. L'acte està organitzat per Vic Comerç i l'associació de veïns del Remei per situar una activitat d'atracció pel setembre als barris del Remei i a l'Estadi.

El Festivalet consta de diferents activitats: una trobada d'urban knitting (forrar i teixir amb roba elements urbans), una arrossada amb música swing, dos concerts (un dels Men in Swing i l'altre dels Boys Damm), la presentació del concurs de l'hereu i la pubilla del barri del Remei i l'Estadi, una desfilada de moda, entre d'altres. També hi haurà una mostra comercial i un espai per entitats i bars.

Durant la presentació, el president de Vic Comerç Toni Brachs va explicar que "l'objectiu principal de crear aquesta activitat és la de reforçar la identitat del barri, transmetre una imatge positiva i buscar que la resta de Vic travessin el riu perquè allà, també hi passen coses". I afegia que "hem d'aconseguir recuperar un barri molt estigmatitzat i amb dificultats per mantenir la seva vitalitat".

Segons Toni Cumeras, membre de l'AAVV del Remei "els veïns som els primers interessats a tenir un bon comerç perquè fa barri, dóna vida i fa que la gent es quedi també a comprar a la zona, com passava abans".

Per la regidora de Comerç Carme Bover "necessitem que els vigatans i la comarca es creguin que el comerç de proximitat ofereix molts avantatges" i destacava que com Ajuntament "donarem suport a totes les iniciatives que promoguin aquest tipus de comerç". També apuntava que "aquest festivalet té tots els ingredients perquè sigui un èxit" i ressaltava la bona idea de crear un hereu i una pubilla per a representar el barri.

Benjamí Dòniga, regidor del barri del Remei, va destacar que "és important que es creïn aquestes sinergies" en relació al treball realitzat entre l'administració, els comerciants i veïns. "El barri del Remei també és Vic i té el seu encant com la resta de barris de la ciutat".
 
Arxivat a