Professionals i públic avalen el canvi de model del Mercat de Música Viva de Vic

L'edició 2016 ha aconseguit un 100% d'ocupació a les taules de treball i una molt bona afluència de públic als concerts de pagament

Est Oest, en concert a la Plaça Major
Est Oest, en concert a la Plaça Major | José M. Gutiérrez
Redacció
19 de setembre del 2016
Els organitzadors del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) han explicat aquest dissabte, durant el balanç provisional de la 28a edició, que l'aposta estratègica del Mercat per un canvi de model i el trasllat de tota l'activitat artística i firal a l'Atlàntida "s'ha vist reconeguda per l'èxit d'assistència de professionals i públic general". De fet, s'ha aconseguit un 100% d'ocupació a les taules de treball i els concerts a tres euros han registrat una molt bona afluència de públic.

Al llarg d'aquests dies, més de 750 professionals de 21 nacionalitats diferents s'han reunit sota el nou model, que ha apostat per concentrat l'activitat de negoci en dies laborables –de dimecres a divendres–, i per mantenir la programació de festival al Sucre i la Plaça Major, les nits de divendres i dissabte. El públic general ha respost amb molt bona assistència malgart els canvis, presentant una millor ocupació respecte l'any passat.

Pla Integral de la Música catalana

A banda de la fira, el MMVV 2016 també ha estat l'escenari de la presentació del Pla Integral de la Música de Catalunya, impulsat per la conselleria de Cultura, i que ha d'esdevenir el marc permanent d'interlocució entre el Departament i la resta d'administracions amb el conjunt del sector de la música. En aquest context, el conseller Santi Vila es va comprometre a potenciar i optimitzar els dos mercats estratègics del sector de la música: el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa.

Entre el conjunt d'activitats que ha acollit l'MLav destaca, entre d'altres, la fundació de l'Associació de Dones de la Indústria de la Música, que aquest divendres va aprovar els seus estatuts i neix amb l'objectiu de vetllar pel compliment de la igualtat entre homes i dones al sector de la indústria musical.
 

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha presidit la presentació del Pla Integral de la Música de Catalunya. Foto: Adrià Costa

Arxivat a