Maria Rodés guanya el Premi Puig-Porret 2016 amb «Eclíptica»

L’espectacle s’inspira Lluís Rodés, tiet besavi de la cantant, qui va ser meteoròleg, astrònom i director de l’Observatori de l’Ebre del 1920 al 1939

Maria Rodés recollint el premi amb el consller Santi Vila i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra
Maria Rodés recollint el premi amb el consller Santi Vila i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra | Adrià Costa
Esteve Plantada
16 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:20h
El projecte Eclíptica de la compositora i cantant Maria Rodés ha estat el guanyador del Premi Puig-Porret 2016, lliurat aquest dijous al vespre a L'Atlàntida en el marc del Mercat de Música Viva de Vic. El premi, el més ben dotat de la música catalana amb 10.000 euros, celebra cinc edicions des que l'organització va decidir canviar l'orientació dels guardons per recolzar iniciatives concretes que encara havien de materialitzar-se.

Eclíptica ha estat premiat, segons el jurat, "per la solvència de l'equip artístic, per la qualitat que atesora i per la importància dels elements audiovisuals". El projecte gira al voltant d'un avantpassat de l'artista, Lluís Rodés, que a banda de ser-ne el tiet besavi, va ser un reconegut astrònom, meteoròleg i director de l’Observatori de l’Ebre del 1920 al 1939. L'obra s'estrenarà en la propera edició del Mercat de Música Viva de Vic.

L’espectacle compta amb el suport del Memorial Democràtic, el centre d’art Lo Pati i l’Observatori de l’Ebre i recrearà el transcurs d’una nit a través d’un repertori de cançons i passatges musicals inspirats en la vida i l’obra de Lluís Rodés, on el treball d’il·luminació jugarà un paper destacat. El lliurament, just abans del concert de Joana Serrat, ha comptat amb l’assistència del conseller de Cultura, Santi Vila, i de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

Joana Serrat es consolida a casa

La cantautora vigatana ha estrenat quatre cançons cantades íntegrament en català en el concert celebrat a L'Atlàntida, que servia de presentació del seu tercer disc, Cross the verge (El Segell de Primavera, 2016). Les quatre peces són adaptacions al català de cançons incloses a l'àlbum i que es presenten en format EP sota el nom de Grabolosa. Serrat ha omplert la sala de sons d'arrel americana, de folk i robustes melodies pop, centrant-se en el darrer disc, gravat a Mont-real amb el productor Howard Bilerman.
 

Joana Serrat, en concert a L'Atlàntida Vic Foto: Adrià Costa

Arxivat a