Laia Sanz conquereix el cinquè títol d'enduro

La catalana ja suma 18 mundials en la seva carrera esportiva

Redacció
12 de setembre del 2016
Actualitzat el 13 de setembre a les 17:46h

Laia Sanz ja té cinc títols mundials d'enduro Foto: Europa Press


La pilot catalana Laia Sanz (KTM) ha tornat a fet història. Aquest diumenge va aconseguir el seu 18è títol mundial, després de proclamar-se campiona del món d'enduro per cinquena vegada consecutiva en una intensa segona cursa del Gran Premi de França disputat a Cahors.

La pilot alemanya, Maria Franke, no li va posar les coses fàcils a Sanz, després de superar-la en la jornada de dissabte. La catalana tenia prou marge de punts per acabar segona i conservar el lideratge. Tot i això, quan només la separaven 19 centèsimes de l'alemanya, Sanz va esprémer la seva KTM 350 EXC-F i va aconseguir creuar la línia de meta amb un marge de 5,68 segons, respecte Franke. Jane Daniels, l'altra pilot que lluitava per fer-se amb el mundial, es va classificar en la tercera posició, a 2:10:69 de Sanz.

"Hem estat lluitant durant tota la cursa amb uns temps molt igualats. Sabia que Franke aniria molt forta, així que he apretat més que ahir. Estic molt contenta pels 18 títols, sobretot perquè ha sigut un any difícil. Després de Finlàndia i Suècia vaig arribar a veure'm sense el títol. Puc estar satisfeta d'haver-ho fet bé en els moments amb més pressió", va dir Sanz després de la victòria.

D'aquesta manera, la pilot alemanya ha donat la volta a una temporada que se li va complicar des del principi, amb un segon, dos tercers llocs i una sola victòria en les quatre primeres curses, i ha tornat a demostrar que mai es dóna per vençuda, tancant el tram final del campionat amb tres victòries i un segon lloc.

"Ha sigut la temporada més difícil i disputada que he tingut fins ara. Després d'un inici en què tot m'anava al revés, crec que he sigut molt forta psicològicament i això m'ha permès arribar al final depenent de mi", va valorar Franke.