Teresa Forcades es «planta» per la independència a Berga amb un centenar de persones

La performance crea impacte visual entre els participants de la manifestació de la Diada | L'artista Abel Azcona dirigeix l'acte, que ha consistit en enterrar diversos participants fins els peus

Membres de la performance Arrelament a la Diada de Berga
Membres de la performance Arrelament a la Diada de Berga | Martí Albesa
Cristina Prat
11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:37h
Teresa Forcades ha estat l'encarregada d'encetar la performance "Arrelament" que Procés Constituent i l'artista Abel Azcona ha organitzat aquest diumenge al migdia a la rotonda de l'entrada sud de Berga, on hi ha el monument de la Patum en motiu de la Diada Nacional de Catalunya que se celebra a la capital berguedana. 

La performance ha estat un espectacle visual, que no ha deixat indiferent a les persones vingudes a Berga per participar a la manifestació, ja que moltes es preguntaven el sentit de l'acte. Aquest, com va explicar Azcona, pretén fer reflexionar a través de l'arrelament a la terra. L'acte ha comptat amb un centenar de voluntaris que, vestits completament de negre, s'han enterrat fins als turmells simbolitzant així la creació d'un nou país i el creixement d'una república catalana de base social, i on les persones se sentin arrelades a la terra i en societat. 
 

Teresa Forcades, entre els membres de la performance Arrelament Foto: Martí Albesa


La reivindicació no ha faltat en el discurs de Forcades que ha exposat que "Catalunya té una democràcia escapçada, que no resol els problemes reals de la societat". La fundadora de Procés Constituent, també ha recordat que cal començar per baix, saber què pensa la gent i això, segons ella, significa poder votar en un referèndum. 

La rotonda, s'ha alçat més de mig metre amb terra del Berguedà, tot i que també amb altra vinguda simbòlicament de diversos indrets del món. És el cas de la terra vinguda de Mèxic que Forcades ha dipositat simbòlicament a la rotonda.