L'entrada de milers de vehicles a Berga provoca les primeres retencions

Trànsit recomana fer els desplaçaments al llarg del matí, per evitar col·lapses a la tarda | Els organitzadors tenen espai habilitat per a 10.000 turismes i 210 autobusos

L'entrada de Berga per la C-16
L'entrada de Berga per la C-16 | Carles Fiter
11 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:50h
Berga ha començat la Diada Nacional de Catalunya d'una manera organitzada i pautada, provocant algunes retencions a l'entrada. Un dels principals problemes que es plateja en aquesta ciutat és la mobilitat. L'accés principal a Berga és la C-16, però per aquesta carretera també hi venen els vehicles provinents de la C-62, sentit nord (Ripollès) i sentit sud (Solsona). Per tant, la majoria d'automòbils provinents de les comarques convocades a la capital del Berguedà es troben en aquest punt.
 

L'entrada de Berga per la C-16 Foto: Martí Albesa


A més, membres de l'organització estan desviant els vehicles perquè puguin aparcar en els espais habilitats, cosa que provoca un tap a l'entrada. Segons han explicat els organitzadors a NacióBerguedà, s'ha habilitat espai per a 10.000 turismes i 210 autobusos. Pel que fa als primers, poden aparcar a la zona dels Pedregals, a la del Tossalet, a la part alta del polígon de la Valldan i a la zona de Cal Borra. Si a partir d'aquí arriben més vehicles, també s'han habilitat diverses zones de conreu. Per tal d'organitzar els cotxes i no causar aglomeracions, desenes de voluntaris s'estan encarregant d'anar ordenant els turismes i distribuir-los per les diferents zones.

Al voltant de la 1 d'aquest migdia, ja s'havien omplert els quatre aparcaments per a turismes i, a partir, d'aquí s'han reubicat els vehicles a les zones de conreu, algunes afectades per les fortes pluges de dissabte.
 

Voluntari indicant l'aparcament Foto: Carles Fiter

Foto: Carles Fiter


Pel que fa als autobusos ja n'han anat arribant a Berga a partir de les 12 del migdia i els seus aparcaments ja estan prèviament designats. Alguns aparquen des de davant de la Residència de Berga i fins a la rotonda del polígon industrial; també hi ha espai reservat a la part baixa d'aquest; i fins i tot, al municipi d'Avià, tot i que la gent baixa a la zona del polígon, per no haver de caminar tant.

Es preveu que arribin autocars i cotxes d'arreu del Berguedà, de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, Osona, el Lluçanès, el Moianès, l'Anoia, el Bages i el Solsonès.

Ara per ara, segons el Servei Català de Trànsit no consten problemes en la mobilitat per accedir a Berga. Trànsit recomana fer els desplaçaments al llarg del matí, per evitar col·lapses a la tarda.

Accessos a Berga i mobilitat

La mobilitat a la ciutat de Berga està, aquest diumenge, restringida en diversos carrers. De fet, gairebé totes les vies que encerclen el passeig de la Pau estan tallades, així com diversos accessos per on han d'aparcar i circular els autobusos. 

Pel que fa a les entrades, es recomana accedir a la ciutat per Berga Sud. En tots els accessos hi ha voluntaris o membre de la Policia Local i, a la C-16, els Mossos d'Esquadra regulen el trànsit.
 

Foto: Carles Fiter