Berga comença a atraure manifestants a ritme esglaonat i sense problemes de mobilitat

Els organitzadors tenen espai habilitat per a 10.000 turismes i 210 autobusos

Redacció
11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:58h

La carretera C-16 d'arribada a Berga


Berga ha començat la Diada Nacional de Catalunya d'una manera organitzada i pautada. Malgrat els nervis i l'expectativa de l'ambient, un dels principals problemes que es plantejaven en aquesta ciutat, la mobilitat, s'ha començat a gestionar sense problemes. De fet, diversos visitants ja van anar arribant a partir de divendres a la capital del Berguedà i, fins el moment, l'acollida a Berga s'està produint de forma esglaonada. 

Segons han explicat els organitzadors a Osona.com, s'ha habilitat espai per a 10.000 turismes i 210 autobusos. Pel que fa als primers, poden aparcar a la zona dels Pedregals, a la del Tossalet, a la part alta del polígon de la Valldan i a la zona de Cal Borra. Si a partir d'aquí arriben més vehicles, també s'han habilitat diverses zones de conreu. Per tal d'organitzar els cotxes i no causar aglomeracions, desenes de voluntaris s'estan encarregant d'anar ordenant els turismes i distribuir-los per les diferents zones. 

En el cas dels autobusos, aquests aniran arribant a Berga a partir de les 12.00 del migdia, i aparcaran des de davant de la Residència de Berga i fins a la rotonda del polígon industrial. A més, també hi ha espai reservat a la part baixa d'aquest. Pel que fa als més tardans, s'aparcaran ja al municipi d'Avià, tot i que la gent podrà baixar a la zona del polígon, i no haver de caminar tant. 

Davant de tot això, la Diada es pot dir que ha començat organitzada, tot i que la principal preocupació continuen sent els cotxes. Segons l'organització, si molta gent decideix venir amb el seu vehicle particular, el nombre d'espai reservat podria quedar petit. Per això, demanen que els vehicles s'omplin amb quanta més gent possible.

Es preveu que arribin autocars i cotxes d'arreu del Berguedà, de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, Osona, el Lluçanès, el Moianès, l'Anoia, el Bages i el Solsonès. 

Accessos a Berga i mobilitat

La mobilitat a la ciutat de Berga està, aquest diumenge, restringida en diversos carrers. De fet, gairebé totes les vies que encerclen el passeig de la Pau estan tallades, així com diversos accessos per on han d'aparcar i circular els autobusos. 

Pel que fa a les entrades, es recomana accedir a la ciutat per Berga Sud. En tots els accessos hi ha voluntaris o membre de la Policia Local i, a la C-16, els Mossos d'Esquadra regulen el trànsit.