Els «motards» independentistes fan un mosaic a la plaça Major de Vic

La trobada ha estat encapçalada per Eduardo Reyes | Les motos han fet forma de "X" en honor a la bandera del 1714

Els motards independentistes, aquest matí a la plaça Major de Vic
Els motards independentistes, aquest matí a la plaça Major de Vic | Albert Alemany
Redacció
11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:53h
Un any més, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'Associació de Motards Independentistes, conjuntament amb l'ANC d'Osona,  han organitzat la setena manifestació en moto de l'Onze de Setembre. Enguany, el mosaic fet amb les motos a la plaça Major de Vic, entre les 8 i les 9.30 hores, ha estat en forma de X (com la bandera negra), "com a senyal que mai ens rendirem", expliquen des de l'associació.

Tal com diuen, l'elecció d'aquest mosaic no és per celebrar una derrota, sinó que "recordem que fa 302 anys l'exèrcit Borbònic va envair Catalunya per la força; i que en aquests més de 300 anys han assassinat, torturat i empresonat des de treballadores fins a presidents escollits democràticament a les urnes i davant això els donem un missatge ben clar: No ens rendirem mai".

Els participants han arribat a Vic provinents d'arreu de Catalunya, per tal de formar un gran mosaic a la plaça Major en forma de X, abans de sortir en direcció Barcelona per participar en l'acte "A punt", que es farà a la tarda. A partir de les 7 del matí han sortit columnes de motoristes des de diversos punts de Catalunya, com Vilafranca del Penedès (benzinera Esclat), Maresme (rotonda del Rengle de Mataró), Barcelona (estació Renfe Sant Andreu Arenal), Manresa (benzinera de Petrocat), Lleida (benzinera de Sidamon) o Girona (aparcament del Decathlon). A les 7.45 hores també ha sortit la columna del Vallès (benzinera dels Batzacs, a la C-17 a Lliçà).

Les motos han accedit a la plaça Major de Vic a partir de les 8 del matí. A les 9.15 hores, s'ha donat pas als parlaments amb la intervindrà l'alcaldessa de Vic Anna Erra i els Motards Independentistes.

La sortida de les motos de la plaça Major de Vic s'ha fet a les 10 del matí, quan han partit cap a El Bruc. A les 12 del migdia se sortirà del Bruc cap a Barcelona. Per tant, es preveu que l'entrada a la ciutat comtal per la Meridiana sigui als volts de la 1 del migdia. Com a novetat d'enguany, es fa un dinar de germanor. 

La participació d'Eduardo Reyes

La marxa ha comptat amb la participació d'el diputat de Junts pel Sí i expresident de la plataforma Súmate, Eduardo Reyes, que porta dues motoestelades signades pels 72 diputats sobiranistes del Parlament (els 62 del grup de Junts pel Sí i els 10 de la CUP).

Reyes es va comprometre a portar aquestes banderes a la Diada el passat 9 de juliol, en el marc de la celebració de la III Motorada per la Independència al Circuit de Montmeló. Allà li van lliurar les dues motoestelades, les primeres i úniques estelades motores fins ara. Aquest dimarts al matí, Reyes no podia amagar la seva satisfacció per aquesta iniciativa.


Parlament d'Eudardo Reyes

Arxivat a