Vic inaugura un espai dedicat a Rosita Verdaguer

L'Associació de Veïns del barri ha fet una exposició de l'homenatjada mostrant la seva extensa participació

Redacció Osona.com
09 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:28h

Durant la presentació de l'acte Foto: Carles Fiter


Aquest dijous al vespre, l'Ajuntament de Vic va inaugurar un espai dedicat a Rosita Verdaguer al Centre Cívic d'El Montseny. L'homenatjada va ser una persona implicada al barri del Remei i els Habitatges Montseny, desenvolupant nombroses tasques de voluntariat fent de dinamitzadora de la bilioteca d'aquests habitatges, col·laborant amb l'escola, i sent presidenta i membre activa de l'associació de veïns del barri i dels habitatges. Verdaguer va morir l'estiu del 2015, però el seu nom està ben present al barri.

Amb tota aquesta trajectòria l'ajuntament va decidir fer-li un homenatge, que com ha destacat l'alcaldessa Anna Erra en la presentació per decisió majoritària. Erra va dir que Verdaguer era "una peça molt important pel barri i per la ciutat de Vic" i va destacar-ne tres aspectes: voluntariat, estima i valors socials i culturals.
 

La placa commemorativa Foto: Carles Fiter

 

Rosita Verdaguer


Durant l'acte, també van intervenir-hi la seva filla Rosa Molist, que emocionada, va mostrar-se agraïda per l'homenatge a la seva mare en un espai "on va passar els últims anys de la seva vida". La presidenta de l'Associació de Veïns Emma La Salle va destacar la figura de Verdaguer qualificant-la d'"exemple de convivència" i que "va regalar el seu temps diari al barri". I en aquest sentit, el president de la Federació d'Associació de Veïns d'Habitatge Social de Catalunya (FAVIBC) Albert Arnau va apuntar que "dins el moviment veïnal, costa trobar moltes persones així".

Rosita Verdaguer va rebre el passat gener del 2013 el premi Vic Acció! per la seva tasca de voluntariat per part de l'Ajuntament de Vic.
 

Rosita Verdaguer, al Casino de Vic, quan va rebre el premi Vic Acció!. Foto: Ajuntament de Vic


Exposició

A més a més de l'homenatge, l'Associació de Veïns ha fet una exposició dedicada a Verdaguer amb diverses fotos sobre la seva participació en la Mancomunitat i els habitatges Montseny, la biblioteca, l'associació i les festes del barri. La mostra comença amb aquestes paraules: "ha estat una de les persones que més ha estimat i ha treballat pel barri (...) volem fer un reconeixement a la feina feta d'aquesta gran dona (...) i la seva dedicació desinteressada".
 

Emma La Salle i Anna Erra a l'exposició Foto: Carles Fiter

Arxivat a