La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic arriba a la comarca

Comença per Sant Vicenç de Torelló i passarà per Vic, Torelló, Manlleu, Taradell, Roda de Ter i Calldetenes | El 2015 només va fer-se en dos municipis d'Osona

Redacció Osona.com
08 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:52h
Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment
La sisena Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic arriba a la comarca d'Osona. Per tant, a partir d'aquest divendres es podran veure diferents films sobre els costums i les tradicions de diferents pobles de la comarca. El que enceta la programació a Osona és La Vida a la Colònia de Borgonyà dels anys 50, que presenta Jaume Amargant aquest dissabte a la mateixa colònia.

La mostra passarà per Manlleu  (Museu del Ter i l'Ateneu), Taradell (Biblioteca Antoni Pladevall i Font), Vic (CineClub-Espai ETC), Calldetenes (plaça Onze de Setembre), Torelló (Museu de la Torneria) i Roda de Ter (Museu Arqueològic d l'Esquerda). L'any passat només va passar per Vic i Manlleu.

En la programació es combinen filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció. Alhora també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l'audiovisual ha penetrat en l'etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s'ha servit de l'audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

Aquesta edició ja va començar l'1 de juliol i se celebra a 25 poblacions catalanes. Durant aquest període de temps es projecten 84 films. La primera edició va tenir lloc a Barcelona l'any 2011, la segona a Esterri d'Àneu el 2012, i des del 2013 té un caràcter multiseu. Durant tres anys la cultura convidada va ser Itàlia en virtut de la col·laboració amb la Xarxa Euromediterrània de Cultura Popular i del Patrimoni, Arianna. Enguany la cultura convidada, el primer dia d'inauguració, va ser Mèxic gràcies a la col·laboració amb la Comisión Nacional para el Desarrollo de los Pueblos Indígenas (Gobierno de México).
 

Consulteu tota la informació de la programació

cartell de l'esdeveniment