La Diputació comença les obres complementàries a l'entorn del pont de la Gleva

Es tracta de l'adequació de voreres i de la instal·lació d'enllumenat

El pont de la Gleva
El pont de la Gleva | Josep Maria Costa
Redacció Osona.com
07 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:45h
La Diputació de Barcelona ha iniciat les actuacions necessàries per a integrar adequadament el pont de la Gleva, recentment remodelat, en el seu entorn, garantint una correcta continuïtat dels possibles itineraris de vianants entre els dos costats del pont. Aquest pont, situat a la carretera BV-4608 en els termes municipals de Manlleu i les Masies de Voltregà, forma part de l'itinerari de llarg recorregut GR-210, la qual cosa implica una circulació de persones considerable.

Les obres que ara s'estan portant a terme consisteixen (a la banda nord del pont) en un perllongament de la vorera al costat Manlleu i l'adequació de dos trams del GR-210 als costats Masies de Voltregà i Manlleu. I pel que fa a la banda sud, es fan unes voreres des del carrer Molí Nou fins al pont, uns passos de vianants a la C-17z i l'adequació de la vorera existent davant el restaurant Cap del Pont, al costat Manlleu. També s'instal·larà enllumenat a tot el pont i s'adequarà la intersecció existent al costat Manlleu.

L'Ajuntament de les Masies de Voltregà va sol·licitar poder millorar l'accés del camí Vora Ter que connecta el pont de la Gleva amb el nucli de la Gleva.

Les reformes del pont de la Gleva van començar l'any 2014 i van durar set mesos. La remodelació va consistir en la substitució de la biga que suportava la calçada del pont -que datava de l'any 1945-, així com el reforç de les piles i els estreps de la construcció. També es va substituir el tauler, es va aprofitar per millorar la seguretat i el confort dels vianants amb voreres degudament protegides. La calçada de la carretera destinada als vehicles també es va fer més ample per millorar les condicions de seguretat d'aquests.

 
Arxivat a