Calldetenes obre la rotonda de la variant que connecta amb l'Eix Transversal

Tot apunta que la setmana que ve ja es podrà circular per la carretera, després de gairebé dos anys d'iniciar les obres

Operaris desmuntant el cartell de la concessionària, aquest dimecres
Operaris desmuntant el cartell de la concessionària, aquest dimecres | Adrià Costa
Redacció Osona.com
07 de setembre del 2016
Actualitzat el 08 de setembre a les 8:36h
Des d'aquest dimarts ja es pot circular per la nova rotonda de la variant de Calldetenes que connecta el municipi amb la C-25, Sant Julià i Folgueroles. Tal com estava previst, tot apunta que la nova carretera estigui acabada de cara la setmana que ve. Un cop finalitzades les obres, quedarà pendent el traspàs de la titularitat de la carretera de mans de la Generalitat de Catalunya, qui ha portat a terme les obres, cap a la Diputació de Barcelona, qui en serà la propietària. Aquesta darrera és l'òrgan competent que en marcarà la data de la posada en servei.

Territori va iniciar les obres de la variant el 27 d'octubre del 2014 i tenien un termini d'execució de 12 mesos. Gairebé dos anys després, sembla que la carretera estarà llesta aquest mes. L'actuació té com a objectiu evitar el pas per l'interior del nucli urbà de Calldetenes, que actualment rep una part important de vehicles que, procedents de l'Eix Transversal, volen accedir a Vic.

D'altra banda, però, els comerciants estan preocupats pels efectes que pot tenir aquesta disminució de trànsit. Per això, des de l'ajuntament es va organitzar visites a altres municipis amb el mateix cas i així intercanviar experiències, com és Santa Margarida i els Monjos, i també ha presentat un estudi per determinar unes línies d'actuació quan es posi en marxa la variant.


 

La variant tancada aquest dimecres al matí Foto: Adrià Costa