El Torneig BBVA de Bàsquet de Sant Julià acaba amb sis partits de pretemporada de la Lliga ACB

En la seva 32a edició van participar-hi 217 equips | El vilatortí de deu anys Martí Riera, segon classificat en el concurs de triples

Durant el concurs de triples
Durant el concurs de triples | Facebook Torneig BBVA de Bàsquet
Redacció Osona.com
05 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:08h
La 32a edició del Torneig BBVA de Bàsquet de Sant Julià de Vilatorta va ser un èxit aquest cap de setmana. El torneig més gran d'europa va acollir més de 217 equips, 500 partits, 30 pistes simultànies en 20 poblacions de quatre comarques. Dins del Torneig es van disputar sis partits de pretemporada de la Lliga ACB al pavelló municipal de Sant Julià amb equips com el FC Barcelona Lassa, el Divina Seguros Joventut, l'ICL Manresa, el MoraBanc Andorra, el València Basket i el Real Betis Energia Plus. Els sis partits (2 per equip) van ser amb entrada gratuïta per a tothom que portés aliments en l'activitat "Fes la teva cistella" pel recapte d'aliments per Càrites, Creu Roja, Banc dels Aliments i el Rebost Solidari.

En la categoria sènior masculí federat va guanyar el CB Vic-UVic a l'Aracena Collblanc per 55 a 33. I en la femenina, el Petropinto Sant Fruitós es va imposar per 48 a 34 al Europro Woman. El Global Bàsquet va guanyar a l'UNES FC Barcelona la Supercopa de Bàsquet adaptat.

Un dels actes més seguits, com cada any, és el campionat de triples i d'esmaixades. Destaca, però, que el vilatortí Martí Riera, de només 10 anys, va aconseguir el segon lloc en el campionat de triples. El guanyador va ser l'irlandès Daniel Stewart. Hi van participar 123 jugadors de totes les edats. Pel que fa al concurs d'esmaixades, van participar-hi jugadors de l'acadèmia internacional de bàsquet de Girona Europrobasket, essent Marquie Smith i Dontae Jones el campió i subcampió, respectivament.

Durant tot el cap de setmana, s'ha pogut assistir a la taula rodona impartida per Joan Peñarroya: "Les respostes ofensives contra diferents situacions ofensives del Pick & Roll". També s'ha pogut participar en una diversitat d'activitats complementàries de lleure: karaoke, carrilet per Sant Julià, xocolatada popular, pujada en Globus Captiu, Jocs infantils de Quiràlia, etc.

Per primer cop, per streaming, s'ha emès un especial sobre el Torneig per part de Ràdio Ona de Torelló. I tal com s'ha fet en els 2 darrers anys, també s'ha pogut veure per Streaming la major part de les activitats del Pavelló de Sant Julià. L'organització del Torneig ha retut un homenatge a Aito García-Reneses per tota la seva trajectòria en el món del bàsquet.

Durant la segona quinzena d'agost, en el pre-Torneig vam poder presenciar partits d'universitats americanes NCAA. Virginia Cavaliers, Cornell Big Red i Old Dominion Monarchs masculins. I Oregon Ducks femení. Es van enfrontar a combinats catalans i a equips francesos. En el pre-Torneig s'han disputat també el Trofeu Dídac Herrero, guanyat pel Joventut (júnior masculí preferent) i el Trofeu Albert Tobal, de caràcter amistós (cadet masculí preferent).