Convoquen concentracions solidàries amb els treballadors d'Esfosa

La Coordinadora Obrera Sindical també convoca pel proper 12 de setembre l'assemblea de treballadors | El comitè d'empresa emet un comunicat on remarca que "seguirem reivindicant"

Redacció Osona.com
05 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:30h

Les mobilitzacions de protesta contra la sanció al comitè d'empresa durant el juny Foto: Adrià Costa

 
La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha convocat dues concentracions davant l'escorxador d'Esfosa per "acompanyar els treballadors a no deixar-se vèncer per la por" el proper dilluns 12 de setembre, a les set del matí i a les set del vespre. Alhora també hi haurà una assemblea una hora després de la convocada. La COS, el sindicat majoritari del comitè d'empresa d'Esfosa, denuncia els atacs que ha rebut aquest per part de la direcció. Concretament remarca que es tracta d'atacs als "principis més fonamentals del sindicalisme", només per fer "reclamacions legítimes i democràtiques de l'assemblea de treballadors".

El sindicat remarca les gravacions que van sortir a la llum la setmana passada que provaven les coaccions rebudes pel comitè d'empresa, que ja havien denunciat anteriorment. En els àudios que va revelar La Directa es podia escoltar les coaccions, que es van produir durant una reunió entre la direcció i el comitè. Un dels directius, Josep Ramisa, advertia que si la COS continuava al comitè, la direcció presentaria un ERO i després un concurs de creditors. La gravació d'aquesta conversa, que va tenir lloc el passat 12 d'agost, s'ha aportat com a prova per la denúncia que s'ha presentat davant els jutjats de Vic.

Durant la reunió, els directius també van retreure al comitè la seva participació en l'acampada del mes de juliol davant de l'escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga. Ramisa qualificava de "surrealista" que alguns treballadors d'Esfosa anessin a l'escorxador d'una altra empresa.

El comitè: "Continuarem reivindicant"

El comitè d'empresa ha emès un comunicat on remarca que "continuarem reivindicant, amb més força i suport social que mai, la millora de les condicions laborals de tota la plantilla i la lluita sense treva contra la implantació fraudulenta de les falses cooperatives". També denuncien una actuació "predemocràtica" de la direcció, l'amenaça d'acomiadar tothom diària i permanent a l'empresa, promoguda per la direcció; la dificultat per aconseguir acords sòlids i mostren el "compromís total" amb els acords presos per l'assemblea de treballadors.
 
Comunicat del comitè d'empresa d'Esfosa
Davant de la greu situació actual, creada per la direcció de l'empresa Esfosa, fem públic el nostre posicionament, que es concreta en els següents punts:

1. El xantatge de la direcció de l'empresa, que fa setmanes que denunciàvem, ara es fa encara més que evident. Ens trobem davant d'una actuació clarament predemocràtica d'uns "empresaris" que no respecten les normes més bàsiques de les relacions laborals, ni respecten tampoc el resultat d'unes eleccions sindicals que, per cert, ja van haver de ser repetides degut a la interferència il·legítima de la direcció.

2. Constatem la gran dificultat per aconseguir acords sòlids enfront d'una empresa que prioritza la lluita ferotge i altament agressiva contra la representació dels treballadors (malgrat que les reivindicacions eren molt modestes: distribució de jornada, seguretat i salut, plusos de nocturnitat...).

3. Mostrem el nostre compromís total amb el compliment dels acords presos lliurement per l'assemblea de treballadors, sense interferències il·legítimes ni coaccions de la direcció. Per aquest motiu continuarem reivindicant, amb més força i suport social que mai, la millora de les condicions laborals de tota la plantilla i la lluita sense treva contra la implantació fraudulenta de les falses cooperatives.

4. Denunciem així mateix que l'amenaça d'acomiadar tothom (suposadament sense dret a atur i sense indemnització) és diària i permanent a l'empresa, i està promoguda sense cap dubte per la direcció. No tenen cap inconvenient en jugar i posar en qüestió el que hauria de ser més intocable: el pa de les persones que hi treballen i amb el pa dels seus fills i familiars. És amb aquesta forma d'actuar que estan promovent una assemblea revocatòria intentant fer fora tot el comitè d'empresa, escampant la por i la coacció. No els ho permetrem, perquè això seria donar-los carta blanca per fer qualsevol abús contra les persones que hi treballen.

5. Malgrat tot, continuem totalment compromesos amb el diàleg, per aconseguir les reivindicacions de l'assemblea i obtenir la millora conjunta de la situació de tothom; dels treballadors principalment, però col·laborant també en el bon funcionament de l'empresa, sempre que això sigui possible.

6. Mostrem el nostre agraïment més intens per les increïbles i abundants mostres de solidaritat rebudes, que ens fan més forts i més conscients de la importància de la solidaritat de classe per fer front a les agressions de la patronal. Us hem de demanar de nou la vostra aportació solidària a la caixa de resistència, al compte corrent ES15 2100 0144 76 0200219693

7. Fem una crida a participar activament a les mobilitzacions que es vagin convocant per fer front a les agressions de l'empresa. Cap agressió sense resposta!
Arxivat a