El MMVV estrena una obra sobre la història de la humanitat a partir de coreografies

«Festa de balls per salvar el món» és l'espectacle de Miguel Ángel Blanca que vol "frivolitzar" els moments de l'era contemporània

El músic Joan Colomo i el director de «Festa de balls per salvar el món», Miguel Ángel Blanca
El músic Joan Colomo i el director de «Festa de balls per salvar el món», Miguel Ángel Blanca | ACN
ACN
01 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:02h
La programació del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) continua creixent amb l'estrena de l'espectacle Festa de balls per salvar el món, de Miguel Ángel Blanca. L'obra, que es veurà a la carpa negra del Mercat el dimecres 14 de setembre, avança la història de la humanitat i conspira amb la idea que tots els grans esdeveniments han estat causats per una coreografia.

"És bastant terrible, curiós, simpàtic o frívol que 'La Mayonesa' provoqui atacs terroristes", afirma Blanca, que mira de relativitzar la "necessitat que tenim de ser protagonistes d'alguna cosa". Així, la narració dels personatges es veu interrompuda per una notícia d'última hora que anuncia el desastre de Txernòbil o l'atemptat a les Torres Bessones de Nova York. Aleshores, una cançó que ha marcat la història del pop o del reggaeton interpretada per músics en directe surten en escena per acompanyar el ball dels protagonistes.

"Com assimilem els grans moments històrics" alhora que es "frivolitzen" amb cançons populars i mainstream de les darreres dècades és una de les motivacions que han portat a Miguel Ángel Blanca, líder del grup Manos de Topo, a realitzar aquesta obra. El seu tarannà multidisciplinari fa que es combinin monòlegs, diàlegs, balls, música en directe, i projeccions en una pantalla.
 

El director, intèrprets i músics de «Festa de balls per salvar el món», en roda de premsa.  Foto: ACN


L'espectacle demana en tot moment la interacció del públic i procura que les coreografies es repeteixin a l'altra banda de l'escenari. Aquest és un dels factors que inquieten els músics i actors, perquè no saben quin públic es trobaran a cada ocasió. "Això pot fer que facis set voltes de 'La Macarena'", assegura Joan Colomo, guitarrista i encarregat dels efectes sonors.

Jordi Vilches i María García Vera són els intèrprets de l'obra, mentre que Joan Colomo, Sara Fontàn i Edu Pou són els encarregats de la música en directe d'aquest projecte que va guanyar el Premi Puig-Porret el 2015, i que és el segon muntatge de la companyia La Generació Feliç.
Arxivat a