Els osonencs Marta Delmont, Joana Serrat, Est Oest i Obeses obren l'Acústica de Figueres

Per commemorar el 15è aniversari es farà l'espectacle "La banda sonora del nostre país", on hi participaran Ernest Crusats de La Iaia i Els Catarres, entre altres artistes

Obeses, una de les bandes osonenques que actuen en la primera jornada del festival
Obeses, una de les bandes osonenques que actuen en la primera jornada del festival | P. Manubens Bertran
Redacció Osona.com
01 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:24h
Marta Delmont, Joana Serrat, Est Oest i Obeses són els grups osonencs que actuen aquest dijous 1 de setembre a l'Acústica de Figueres. Altres artistes destacats de la comarca també hi seran presents al llarg dels dies del festival, com Oques Grasses.  Per commemorar el 15è aniversari de l'Acústica, el festival ha preparat l'espectacle La banda sonora del nostre país, on participaran dotze artistes que formen part de la memòria de les diverses actuacions que s'han pogut gaudir al llarg dels anys al municipi empordanès.

En aquest espectacle hi haurà presència osonenca, Quimi Portet i Ernest Crusats de La Iaia acompanyaran artistes com Sopa de Cabra, Lluís Gavaldà, Els Catarres, Albert Pla, Joan Dausà, Dolo Beltran o Elefantes. Amb direcció de Josep Thió i el productor Valen Nieto, l'espectacle tindrà lloc el 2 de setembre a l'escenari de la Rambla de Figueres.

En aquest concert, els artistes participants cantaran cançons pròpies i compartiran col·laboracions entre ells, fent que el concert sigui únic. Tots els noms convidats a ser part del recital són artistes vinculats d'alguna manera al festival, segons va explicar el director artístic del festival, Xavi Pascual, durant la presentació de la representació osonenca del festival a la Sala Sert de l'Ajuntament de Vic.

Els regidors de cultura dels ajuntaments de Vic i Figueres, el director artístic del festival Xavier Pascual, i representants de La Iaia, Obeses i Est Oest. Foto: Carles Fiter
 

En l'acte, Pascual va reconèixer que la idea de crear l'Acústica "va néixer en part de venir al Mercat de Música Viva de Vic". En aquest sentit, el director va remarcar, segons les enquestes, la presència d'osonencs en l'Acústica, "que està molt acostumada aquest tipus de format". L'any 2014 només hi havia tres grups d'Osona, enguany n'hi ha el doble.

Més enllà d'aquest espectacle de celebració dels quinze anys del festival, la programació compta amb una quarantena d'artistes com Macaco, Muchachito Bombo Infierno, Roger Mas, Kiko Veneno, Adrià Puntí, Sidonie, Aspencat, Obeses, Animal, Joan Serrat, Pantaleó i Doctor Prats i –com a únic representant internacional– el veterà Marky Ramone, únic membre original de Ramones que encara és viu i que enguany fa una gira internacional amb els grans èxits del grup.

L'Aqustiqueta i concursos

En el certamen també se celebrarà l'edició més familiar del festival: l'Acustiqueta, amb Albert Pla i Tortell Poltrona, Lluís Gavaldà acompanyant els Trau, Macedònia, Heavy per Xics, l'Orquestra Di-Versiones i SP3. També hi haurà dues zones gastronòmiques i una fira del disc del col·leccionista, entra d'altres coses.
 

Els nou semifinalistes de la setzena edició del concurs de maquetes Sona9. Foto: Enderrock


A més, l'Acústica serà seu d'una de les semifinals del concurs de maquetes Sona 9, la plataforma més important de la música emergent en català. En conjunt són nou els grups semifinalistes de l'edició del 2016, i a Figueres hi actuaran Miaú, Lakaste, i El Fugitiu el dissabte 3 de setembre. Els altres sis escollits, Iuh, Rúpits Geografies, Retirada!, Chet, i Paper de Plàstic, actuaran en el Mercat de Música Viva de Vic, el dissabte 17 dels tres primers, i a les Festes de la Mercè el divendres 23 la resta.

L'Acústica de Figueres també acollirà al guanyador del Concurs Joan Trayter, la competició dedicada al qui era considerat un dels enginyers de so més importants del territori català, i l'actuació de la banda empordanesa Somboits.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez, espera arribar als 100.000 espectadors enguany, gràcies al fet que el festival abraça "una franja d'edat molt àmplia" d'espectadors, i a "la qualitat artística i el talent" dels artistes que hi participen.

Consulta tota la programació