El comitè d'empresa d'Esfosa: «L'amenaça i la coacció no ens faran enrere»

La presidenta Montse Castañé afirma que "estan vulnerant els drets dels treballadors"

Les mobilitzacions de protesta contra la sanció al comitè d'empresa segueixen
Les mobilitzacions de protesta contra la sanció al comitè d'empresa segueixen | Adrià Costa
Redacció Osona.com
31 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:40h
El comitè d'empresa d'Esfosa continua denunciant amenaces i coaccions per part de la direcció de l'empresa. Aquesta setmana han publicat uns missatges en el seu perfil de Twitter en el que expliquen que Esfosa "veta el comitè i un sindicat (COS)"; és a dir, "el comitè no es ven, i volen sindicats dòcils anteriors", diuen. “Resistirem atacs antisindicals d'Esfosa al comitè i al sindicat COS”, afirmen. “L’amenaça i la coacció no ens faran enrere. La direcció d’Esfosa vol la ‘pau social’ dels cementiris. No ho aconseguiran”, afegeixen. 

La presidenta del comitè, Montse Castañé, ha explicat a Osona.com que continuen rebent amenaces "de suspensió de pagaments i acomiadaments massius de treballadors si no fan fora aquest comitè" i els membres d'aquest que "formen part del sindicat COS. "Estan vulnerant els drets dels treballadors, i estan atemptant contra el dret sindical dels treballadors", denuncia Castañé. "Ho estan boicotejant tot. És molt greu el que estan fent", ha afegit.

Aquesta setmana passada la Federació Sindical Mundial (FSM), un sindicat que agrupa més de 92 milions de treballadors afiliats a 330 sindicats de 130 països, publicava un comunicat en el qual donava suport als treballadors de les càrnies d'Osona. En el text la federació criticava el fet que molts empresaris tenen controlats els sindicats, ja que "han aconseguit comprar a molts dirigents de CCOO i UGT".

Aquest però, segons ha assegurat Castañé, no serà el cas del comitè d'empresa d'Esfosa, malgrat que estigui format per set treballadors del sindicat COS, un d'UGT i un de CCOO. El proper 12 de setembre tindrà lloc una assemblea, i passi el que passi, la presidenta del comitè ha assegurat que "continuarà lluitant per combatre aquesta situació".