Milloren les xifres d'ocupació turística aquest agost a la Catalunya Central

Les cases rurals del centre del país s'omplen fins al 95%, creixent respecte el quasi 70% del mateix mes de l'any anterior

ACN
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:03h
El mas El Colomer de Taradell.
El mas El Colomer de Taradell. | Toni Coromina
A la Catalunya Central el sector turístic ha fet un balanç positiu de l'ocupació que hi ha hagut aquest agost a les cases rurals, i les dades han confirmat que el període estiuenc de major ocupació per excel·lència ha estat millor que el mateix mes de l'any anterior. Les associacions del territori han explicat a l'ACN que s'han registrat ocupacions d'entre el 70 i el 95%, mentre que a l'agost de l'any passat la xifra es va situar al voltant del 70%.

Concretament, les setmanes centrals del mes han estat les millors i, fins i tot, en alguns punts de la geografia s'ha fregat el ple absolut. Aquestes xifres han permès als hostalers compensar un juliol que van qualificar de ''fluix'' i on es van donar ocupacions que se situaven entre el 50 i el 70%.

Un dels principals reclams de la Catalunya Central és la natura, el turisme rural i també la seva proximitat amb Barcelona. Així ho constaten els responsables de les associacions turístiques del territori, que coincideixen a valorar positivament l'ocupació d'aquest mes d'agost.  

El sector comença a notar signes de recuperació, però les associacions de turisme rural del territori alerten que es tracta d’una recuperació “lenta”. Des de la tardor s'estan donant signes en aquest sentit, però malgrat això les ocupacions "no han sigut extremadament superiors". Tot i això, afirmen que han notat "una mica més d'alegria, més peticions i més moviment".