El Mercat de Música Viva de Vic acull una de les semifinals del Sona 9

Miaú, Iuh, Rúpits, Paper de Plàstic, El Fugitiu, Lakaste, Geografies, Retirada! i Chet, els nou grups escollits | L'Acústica de Figueres i les Festes de la Mercè de Barcelona també seran escenaris d'aquestes semifinals que se celebraran el setembre

Els nou semifinalistes de la setzena edició del concurs de maquetes
Els nou semifinalistes de la setzena edició del concurs de maquetes | Enderrock
Redacció Osona.com
29 d'agost del 2016
Chet (Barcelona), Geografies (València), El Fugitiu (Manresa), Iuh (Barcelona), Lakaste (Figueres), Miaú (Vilafranca del Penedès), Paper de Plàstic (Barcelona), Retirada! (Barcelona), Rúpits (Gironella) són els nou grups semifinalistes de l'edició 2016 del concurs de maquetes Sona 9, la plataforma més important de la música emergent en català. El Mercat de Música Viva de Vic acollirà dissabte 17 un dels tres concerts de la semifinal, amb les actuacions de Iuh, Rúpits i Geografia. 

Per la seva banda, el festical Acúsica de Figueres celebrarà, el dissabte 3 de setembre, els concerts semifinals amb les actuacions de Miaú, Lakaste i El Fugitiu. El divendres 23 de setembre en el marc de les Festes de la Mercè i el BAM de Barcelona es podrà veure en acció als grups barcelonins Paper de Plàstic, Chet i Retirada!.

En aquestes actuacions, els artistes hauran de presentar en directe el seu propi repertori i les dues proves encarregades per l'organització del concurs: versionar o adaptar al català una cançó d’un altre artista i musicar un poema d’un autor novell. De les tres semifinals en directe sortiran els cinc grups que passaran a la darrera fase del concurs, darrera cita prèvia a la final del Sona9 de mes de novembre.

El premi per al guanyador del Sona9 és l’enregistrament i edició d’un disc amb la direcció d'un productor professional. El Concurs de Maquetes Sona9, és organitzat per Grup Enderrock, Catalunya Ràdio–iCat.cat i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de Canet Rock, el suport de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm.
 
Concerts Semifinals Sona9
Acústica de Figueres
Dissabte 3 de setembre - Plaça Catalunya

18:00h > Miaú (Rumba-Reggae, Vilafranca del Penedès)
18:45h > Lakaste (Pop-Folk, Figueres)
19:30h > El Fugitiu (Rumba-Reggae, Manresa)

Mercat de Música Viva de Vic
Dissabte 17 de setembre - Plaça dels Màrtirs

20:30h > Iuh (Folk-Rock, Barcelona)
21:15h > Rúpits (Soft-Rock, Gironella)
22:00h > Geografies (Rock, València)

Festes de la Mercè
Divendres 23 de setembre - Pl. Joan Coromines

18:00h > Retirada! (Post-Rock, Barcelona)
18:45h > Chet (Pop-Folk, Barcelona)
19:30h > Paper de Plàstic (Pop, Barcelona
Arxivat a