El BioRitme Festival dobla l'assistència en relació a l'any anterior

L'esdeveniment inunda el pantà de Sau de música, alimentació ecològica, teràpies naturals i economia sostenible

Festival Bioritme de Vilanova de Sau.
Festival Bioritme de Vilanova de Sau. | Albert Alemany
ACN
29 d'agost del 2016
Actualitzat el 30 d'agost a les 8:15h
El BioRitme Festival ha doblat l'assistència en aquesta quarta edició, respecte de l'any passat, arribant al voltant de les 4.000 persones, i havent de penjar el cartell d'entrades exhaurides el mateix dijous en l'obertura de les portes. L'any passat el festival que es troba en plena natura osonenca, al pantà de Sau, va vendre més de 1.700 entrades. Des de dijous fins diumenge els assistents van gaudir d'un reguitzell d'activitats per a tots els públics, ja que volia consolidar-se com un festival "molt transversal", segons un dels organitzadors, Jordi Urpí.

La música és una de les potes importants del projecte i enguany es van voler apostar per propostes emergents del reggae, el mestissatge o la rumba, però també per d'altres més consolidades dins el panorama català. Entre els noms que van desfilar pels diferents escenaris del festival hi van destacar Aspencat, Pirat's Sound Sistema, Green Valley, Mafalda, Smoking Souls, Els Catarres, Sra Tomasa o Itaca Band.

Tot i que la música jugava el paper principal del festival, també hi va haver espais pels espectacles de teatre, dansa i circ amb la participació de Manos de Fuego, amb una combinació de malabars, dansa, llum i foc, però també les teles acrobàtiques de la Gemma i la Núria o Oxitoxica, que van presentar una reivindicativa performance a l'espai BioCirkus.

Un altre dels focus del festival van ser les xerrades i col·loquis sobre temes d'actualitat i problemàtiques socials. Es tracta de la Zona Consciencia't, on es van plantejar debats al voltant de la bioconstrucció, les persones refugiades, el feminisme o la sobirania alimentària, amb la participació d'entitats i activistes com Okambuva, ProActiva Open Arms, Stop Mare Mortum, Queer Punk Riot, Tribunal de Monsanto, Justicia Alimentaria Global o Vida Sana. Segons Urpí, aquest va ser un espai que enguany es volia consolidar, ja que en l'anterior edició "va ser molt més informal".

El recinte també va comptar amb la Zona Benestar, amb terapeutes de diferents disciplines, o la Zona BioCirkus, que combinava espectacles de teatre, dansa i circ amb diferents tallers de malabars, didgeridoo o dapostar. Finalment, els assistents al festival també van poder gaudir d'una zona de restauració ecològica i d'un BioMarket, l'espai amb menjars i begudes 100% ecològiques.