Detenen dos homes per cultivar marihuana en una nau de Manlleu

S'intervenen gairebé sis-centes plantes en diferents estats de floració | El magatzem estava perfectament habilitat per realitzar cultius intensius

Redacció Osona.com
23 d'agost del 2016
Actualitzat el 25 d'agost a les 18:58h

L'interior del magatzem tenia gairebé sis-centes plantes i estava perfectament habilitat per realitzar cultius intensius Foto: Mossos d'Esquadra


Els Mossos d'Esquadra amb col·laboració de la Policia Local de Manlleu van detenir entre el dia 20 i 21 d'agost, dos homes, de 46 i 29 anys, veïns de Roda de Ter i de Manlleu, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

L'avís va venir d'uns ciutadans que haurien vist moviments estranys en una nau de Manlleu que els semblava abandonada, el passat 20 d'agost. A partir d'aquí, la Policia Local del municipi quan va fer les comprovacions, va localitzar una plantació de marihuana en el seu interior.

Els Mossos es van fer càrrec de la investigació i, dies més tard, van identificar la persona que tenia la nau llogada. El mateix dia, quan aquesta persona va saber que l'estaven buscant, es va lliurar voluntàriament a comissaria.

Posteriorment, es va realitzar una entrada i perquisició a l'interior de la nau on es va intervenir 582 plantes de marihuana en diferents estats de floració. Els agents van comprovar que el magatzem estava perfectament habilitat per realitzar cultius intensius, amb un sistema de ventilació, reg i enllumenat per facilitar el creixement de les plantes.

La investigació va concloure l'endemà amb la detenció d'una altra persona relacionada amb el cultiu de la droga. Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar el 22 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vic.
 

El material que s'utilitzava per realitzar cultius intensius Foto: Mossos d'Esquadra