Vilanova de Sau té nou escut

El nou símbol incorpora una rodeta d'esperó, senyal més antic usat pel municipi

Els Elegants presenten el seu nou espectacte, «Cabaret Elegance»
Els Elegants presenten el seu nou espectacte, «Cabaret Elegance» | Ajuntament de Vilanova de Sau
Redacció Osona.com
22 d'agost del 2016
L'Ajuntament de Vilanova de Sau ja té el seu nou escut oficial aprovat per la Generalitat de Catalunya. L'adopció del nou símbol es va confirmar amb la publicació del passat 16 d’agost al Diari Oficial (DOGC). El nou escut oficial ha quedat inscrit en el Registre d'ens locals de Catalunya del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Al ple municipal del passat mes d’abril, l'ajuntament va acordar l'inici dels tràmits per l'adopció d'aquest escut heràldic per al municipi. El nou escut incorpora una rodeta d'esperó, senyal més antic usat pel municipi. Es defineix com "escut caironat: d’atzur, una rodeta d’esperó d’argent. Per timbre una corona de poble”.

La proposta va ser aprovada per majoria absoluta al ple del mes de juny. La proposta va quedar llavors exposada trenta dies al tauler d'anuncis del consistori per si alguna persona hi volia presentar al·legacions. Posteriorment, l’ajuntament va traslladar al Departament de Governació i Relacions Institucionals la certificació de l'acord municipal, juntament amb una memòria justificant la correcció de l'escut, un certificat de l'acord d'aprovació definitiva, juntament amb la còpia de l'expedient administratiu, en el qual figura, entre altres documents, una memòria informe justificativa de la correcció del blasonament de l'escut que es proposa, els antecedents heràldics, sigil·logràfics, històrics, geogràfics o altres en els quals es fonamenta la proposta i la seva representació gràfica.

A finals de juliol, l'Institut d'Estudis Catalans va emetre un informe positiu sobre la proposta presentada per l'Ajuntament de Vilanova de Sau. La resolució final d'aquest procés històric per al municipi de Vilanova de Sau va arribar mitjançant la publicació de l'anunci de conformitat del Govern català amb aquest canvi d'escut i inscrivint-lo al registre dels ens locals de Catalunya.
 

El nou escut de Vilanova Foto: Ajuntament de Vilanova de Sau