El comitè d'empresa d'Esfosa denuncia amenaces i coaccions per part de la direcció

La presidenta Montse Castañé remarca que ho denunciaran i considera que és "un atemptat contra els drets dels treballadors"

Les mobilitzacions de protesta contra la sanció al comitè del mes de juny
Les mobilitzacions de protesta contra la sanció al comitè del mes de juny | Adrià Costa
Redacció Osona.com
18 d'agost del 2016
Actualitzat el 19 d'agost a les 16:39h
El comitè d'empresa d'Esfosa denuncia a través d'un comunicat amenaces i coaccions de la direcció de l'empresa.  Segons el document, Esfosa diu que es farà una suspensió de pagaments i acomiadaments massius de treballadors, si no es fa fora l'actual comitè d'empresa. Concretament tres treballadors d'aquest comitè, que formen part del sindicat COS. El comitè d'empresa està format per set treballadors del sindicat COS, un d'UGT i un de CCOO.

La presidenta del comitè Montse Castañé considera que és "un atemptat contra el sindicat COS, el comitè d'empresa i als drets dels treballadors". Tal com ha explicat a Osona.com, la reunió es va produir el divendres passat amb els socis de l'empresa que van posar com a condició que si no marxaven aquests tres membres del comitè d'empresa, es produiria una suspensió de pagaments i un acomiadament massiu de treballadors.Castañé remarca que denunciaran aquestes amenaces i coaccions, que com diu el comunicat "són il·legals i poden ser un greu delicte". La presidenta ha explicat que seguiran "fins al final", encara que des de la mateixa empresa s'estigui fent una campanya en contra del sindicat.

En el document també diuen que des de la direcció es menteix, ja que Esfosa "és una empresa amb beneficis i no es tancarà". Alhora crida a la unitat dels treballadors per fer front als atacs.

A principis de la setmana passada l'empresa havia retirat temporalment l'expedient de regulació d'ocupació (ERO).


 
Arxivat a