Esfosa retira l'ERO de reducció de jornada

Una circular presentada a les dependències de l'empresa atura l'expedient, sempre i quan es mantingui el ritme de producció | La reducció de la jornada laboral era de 37,5% i afectava 138 treballadors

El cartell: 'Fora l'ERO de la vergonya', durant la protesta de principis d'agost
El cartell: 'Fora l'ERO de la vergonya', durant la protesta de principis d'agost | Carles Fiter
Redacció Osona.com
18 d'agost del 2016
Actualitzat a les 9:33h
L'escorxador Esfosa va retirar temporalment l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), la setmana passada. En teoria, s'aplicava des de l'1 d'agost, tot i que molts treballadors van denunciar que no se'ls havia notificat.

L'ERO implicava la reducció de la jornada laboral de 8 a 5 hores diàries a 138 treballadors, tant en el primer torn com en el segon torn, és a dir, en un 37,5%. Al mateix temps, l'empresa els obligava a recuperar una hora negativa als treballadors, fent així sis hores diàries, i tres hores d'atur.

Les hores negatives són les hores que el treballador deu a l'empresa. Hores que ha cobrat, però no ha treballat. El comitè d'empresa ja denunciava llavors la poca informació que tenien de l'ERO, ja que tot i que la llista ja estava presentada a l'INEM, dels 138 treballadors que hi constaven, només alguns n'havien estat informats i, per tant, n'hi havia que feien cinc hores i n'hi havia que no.

L'ERO afectava majoritàriament a la plantilla de treballadors en plantilla fixa. També denunciaven que mentre treballaven, cobraven de l'atur, i consideraven que això era un frau a la seguretat social. Per tot això, els treballadors van denunciar a Inspecció de Treball de Catalunya l'ERO.

Des de la setmana passada, els treballadors es van trobar dilluns amb una circular en la qual s'informava que l'ERO quedava suspès, sempre que es mantingués l'actual ritme de producció. La situació no queda clara, ja que l'únic document que suspèn l'expedient és aquesta circular, penjada a les dependències de l'empresa.


 
Arxivat a