Torelló acorda treballar en la recuperació dels pous municipals contaminats amb percloroetilè

S'obrirà un debat en l'àmbit ciutadà i es considerin tots els models de gestió possibles del servei d'aigua

Redacció
13 d'agost del 2016
Membres de la Plataforma Volem Aigua neta, clara i nostra, i el Grup Defensa del Ter van coincidir amb l'alcalde de Torelló, Santi Vivet, i membres del consistori en la importància de treballar en la recuperació dels pous municipals contaminats amb percloroetilè, arran de l'anomenat cas Covit, durant una reunió celebrada recentment.

El cas està pendent dels recursos presentats per les defenses davant del Tribunal Suprem, després que la sentència emesa a principis d'aquest any per l'Audiència Provincial de Barcelona condemnés a representants de les empreses Covit i Vem com a autors de la contaminació.

Un altre dels temes que es va tractar en la trobada va ser la concessió del servei d'aigua a Torelló prevista per l'any 2018, i que actualment es troba en mans de SOREA. L'última concessió amb aquesta empresa es va realitzar l'any 1998. Ara s'ha acordat obrir un debat en l'àmbit ciutadà i es considerin tots els models de gestió possibles. Aquest debat serà promogut des de la plataforma, i es vetllarà perquè l'opció de la gestió pública directa o a través d'una empresa municipal siguin l'epicentre del debat.

Situacions com aquesta s'estan duent a terme a la Vall del Ges, ja que l'ajuntament de Sant Pere de Torelló gestiona directament el seu servei d'aigua i sembla que Sant Vicenç de Torelló s'està plantejant fer-ho a través d'un consorci públic de gestió de l'aigua anomenada CONGIAC.