Aboquen grans quantitats de roba en els contenidors multi producte a Manlleu

L'ajuntament demana col·laboració ciutadana per detectar els autors dels fets

Un dels contenidors ple de farcells de roba
Un dels contenidors ple de farcells de roba | Ajuntament de Manlleu
Redacció Osona.com
05 d'agost del 2016
L'Ajuntament de Manlleu demana col·laboració ciutadana per detectar qui aboca grans quantitats de roba dins dels contenidors blau i groc. Resulta que des de fa uns mesos diferents contenidors multi producte (blau i groc) del municipi apareixen plens de farcells de roba. Aquests fets s'ha anat agreujant i darrerament els abocaments es detecten tres cops per setmana en carrers del barri de l'Erm.

Per solucionar aquesta problemàtica, el consistori demana la col·laboració ciutadana per detectar la persona o l'empresa responsable d'aquests abocaments. Per això, en cas que s'observi algú llençant la roba als contenidors blau i groc, recomanen anotar la matrícula del vehicle i trucar la Policia Local.
 

Els farcells de roba de dins el contenidor Foto: Ajuntament de Manlleu


Els contenidors blau i groc que contenen roba s'han de buidar a part, ja que la roba no s'admet a la planta de triatge. La roba es retira manualment i porta a la deixalleria per salvar la resta dels residus ben seleccionats (cartró, plàstics, brics i llaunes) i poder-los dur a reciclar. Aquest fet no només es produeix a Manlleu sinó també a altres municipis de la comarca i perjudica molt el reciclatge, no només pels pitjors resultats de la recollida selectiva sinó també a nivell econòmic.

L'ajuntament recorda on es troben els cinc contenidors taronges per dipositar-hi la roba en bon estat: plaça Sanglas i Alsina (2 contenidors); a la cruïlla C. Vilamirosa – C. Girona; a la plaça Àngela Roca i al parc de l'Erm (C. Madiroles). Aquesta roba és recollida per l'Associació Tapís (Càritas Arxiprestal de Vic). En cas que la roba no es pugui aprofitar (perquè és molt vella, bruta i/o estripada): cal posar-la als contenidors de rebuig (color verd fosc).
 

La roba extreta d'un sol contenidor d'un dia Foto: Ajuntament de Manlleu

Arxivat a