Roda aprova la rehabilitació del nucli antic

L'aprovació inicial d'aquest projecte va unida a l'ampliació del pàrquing de l'ajuntament | ERC va votar en contra per la manca de participació ciutadana i la precipitació de la seva aprovació

Redacció Osona.com
03 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:55h

La plaça Major del municipi Foto: Ajuntament de Roda


L'equip de govern de Roda de Ter (IpR i CiU) va aprovar la setmana passada els projectes de rehabilitació del centre històric del municipi i de construcció d'una nova planta a l'aparcament municipal, que suposarà una trentena de places més. L'oposició, ERC, va votar en contra dels dos projectes al·legant que era massa precipitat i sense consens amb els veïns i comerciants, i una manca de participació ciutadana.

Tal com informa l'ajuntament en una nota de premsa, el regidor d'Urbanisme Antoni Escarrabill va explicar que s'havia recuperat un projecte de l'any 2006, del qual s'han canviat els materials previstos en un inici i ha permès una rebaixa del 30% del projecte inicial. Aquest projecte preveu convertir la zona rehabilitada en prioritat invertida i suposa anul·lar les 25 places d'aparcament que hi ha actualment al carrer Pere Almeda i Plaça Major.

Per aquest motiu, l'equip de govern considera que aquesta rehabilitació ha d'anar unida al projecte d'ampliació del pàrquing de l'ajuntament per poder donar cabuda a les places d'aparcament que es perdran al nucli antic. Segons l'alcalde Albert Serra (IPR), "són dos projectes indestriables" i amb aquestes dues aprovacions "donem coherència" a la sol·licitud d'inversions presentada al Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019" de la Diputació de Barcelona, aprovada al ple de març.

Per contra, ERC es va criticar que aquest segon projecte "només es fixi en els elements estètics i no en la millora de serveis, com l'enllumenat i el clavegueram". ERC considera que amb els diners que valdrà aquest projecte es podrien fer "actuacions eficients" en voreres d'altres carrers del municipi. ERC va votar en contra d'aquests dos punt de l'ordre del dia pels dubtes urbanístics que els generen, per la manca de participació ciutadana, per la precipitació en la seva aprovació, i per la dificultat de fer al·legacions en considerar que una part del termini per presentar-les coincideix en el mes d'agost.
Arxivat a