Els treballadors d'Esfosa impugnaran l'ERO que l'empresa ha tirat endavant

Des d'aquest mes d'agost l'escorxador ha reduït la jornada laboral de 8 a 5 hores a 138 treballadors | El judici contra Josep Ramisa es posposa fins a la tardor | Aquest dijous al migidia hi ha una concentració de protesta davant Esfosa

Imatge de les mobilitzacions de protesta del juny
Imatge de les mobilitzacions de protesta del juny | Adrià Costa
03 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:32h
Aquest mes d'agost, l'escorxador Esfosa ha tirat endavant l'ERO (expedient de regulació d'ocupació) que redueix la jornada laboral en un 37,5% a 138 treballadors durant un any. El comitè d'empresa d'Esfosa impugnarà aquest expedient. Aquesta reducció es tradueix en la reestructuració dels dos torns de treball. Tal com ha especificat l'empresa a Osona.com, la reducció de jornada significa passar de 8 a 5 hores diàries, tant en el primer com en el segon torn.

Des del sindicat COS, la seva presidenta Montse Castañé, ha criticat que "ens posen un ERO quan va entrant gent de treball temporal i se suposa que hi ha feina". Castañé ha remarcat que l'empresa ha ignorat les seves peticions i, a més, si fan un ERO, que ho facin bé i "presentin una llista amb els noms dels 138 afectats".
 
La presidenta del comitè d'empresa ha explicat que "només farem cinc hores" encara que hi hagi feina, ja que fer-ne més seria "un frau a la seguretat social". Aquest dijous es concentraran per protestar davant de l'escorxador Esfosa.

El judici contra Josep Ramisa, a la tardor

Fa dues setmanes, el judici contra l'empresari accionista d'Esfosa, Josep Ramisa, es va suspendre a última hora perquè l'advocat del denunciat va proposar un procediment de mediació. Josep Ramisa està denunciat per insults racistes, agressions i amenaces, en el marc de la vaga d'Esfosa del març. Segons els treballadors, Ramisa es va dirigir a un piquet format per quatre treballadors i els va dir "us fotré quatre tiros", i també a un treballador d'origen subsaharià li va dir "a tu, mort de gana, et faré tornar a l'Àfrica".

Tot i així, el dimarts passat s'havia d'arribar a un acord entre ambdues parts i no es va aconseguir. La mediació es posposa al setembre. Els treballadors demanaven que es deixés sense efecte la sanció de deixar sense sou i feina als membres del comitè d'empresa (que actualment està aturat pendent de la resolució d'un jutge) i que no es presentés l'ERO.

La defensa de Ramisa tenia la intenció que els treballadors traguessin la denúncia. L'empresa ha tirat endavant l'ERO i, per tant, tot apunta que els treballadors no retirin la denúncia contra l'empresari accionista d'Esfosa i que hi hagi el judici a l'octubre.
Arxivat a