Anglada torna a canviar el nom del seu partit

Registra la marca Som Identitaris que substitueix la sigla de Front Nacional Identitari

Redacció Osona.com
02 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:04h

Josep Anglada en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Josep Anglada ha tornat a canviar el nom del seu partit i la nova marca, Som Identitaris (SOMI), es va registrar aquest passat mes de juliol, al Registre de Partits Polític del Ministeri de l'Interior després que el consell executiu ho aprovés per unanimitat. Aquesta és la quarta sigla que utilitza Anglada.

Després de la seva expulsió de Plataforma X Catalunya (PxC) el febrer del 2014, va utilitzar la sigla Plataforma Vigatana, ja que aleshores estava com a regidor a l'Ajuntament de Vic amb Marta Riera. Paral·lelament, va crear Plataforma Democràtica X Catalunya (PDxC), però com que litigava per recuperar PxC, va posar-hi de responsables legals a Joan Manuel Mensa i Jaume Ferrerons.

Poc després, però, Ferrerons i Mensa van trencar amb Josep Anglada. Així doncs, en les eleccions municipals del 2015 es van presentar quatre llistes xenòfobes de PxC: Plataforma per Catalunya, SOM Catalans, Plataforma Democràtica x Catalunya i Plataforma Vigatana. Aquesta última, encapçalada per Anglada, va ser l'única que va treure un regidor.

L'octubre del 2015 Anglada va registrar la sigla Front Nacional Identitari (FNI), després de fracassar en l'intent de recuperar judicialment PxC. Aquest mes de juliol el consell executiu ha decidit canviar el nom del FNI pel de Som Identitaris (SOMI). Aquesta nova sigla podria ser qüestionada per Som Catalans.

En un comunicat, el nou partit ha explicat que Anglada creu que "Som Identitaris (SOMI), es convertirà en una marca de referència, d'esperança i d'il·lusió per a molts ciutadans" i assegura que "són moltes les persones que com nosaltres creuen que la massiva immigració extra-comunitaris en els països de la Unió Europea es vegi amb terror aquest fenomen que amenaça la identitat de pobles mil·lenaris; a més de portar nombrosos problemes com són el xoc de cultures i l'augment de la inseguretat".
Arxivat a