La UVic posa en marxa un test d’orientació acadèmica diferent

Es tracta del primer qüestionari centrat en les aptituds i les habilitats personals | Ha estat elaborat per l’equip del projecte ‘Preparats, llestos, universitat!’, que ha comptat amb el suport del diari digital Adolescents.cat

Una de les preguntes del test
Una de les preguntes del test | UVic-UCC
Redacció Osona.com
31 de juliol del 2016
La web d’assessorament acadèmic ‘Preparats, llestos, universitat!’, creada per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ha creat el primer test d’orientació acadèmica centrat en les aptituds i els gustos personals de l’estudiant.

L’equip del projecte, que acompanya els alumnes que volen fer el salt als estudis superiors per resoldre els dubtes més freqüents, ha posat en marxa un qüestionari elaborat conjuntament amb el mitjà de comunicació digital Adolescents.cat. El test destaca per la seva senzillesa, que facilita als estudiants contestar de manera natural, sense predeterminar les seves respostes.

La majoria de qüestionaris se centren en els aspectes acadèmics i orienten els alumnes a partir de consideracions tècniques. En canvi, el test de ‘Preparats, llestos, universitat!’ utilitza les respostes de l’estudiant per definir la seva personalitat. Les preguntes permeten fer-se una idea general del seu caràcter, de les seves habilitats o dels seus gustos, de manera que el resultat del qüestionari respon no només al perfil acadèmic del noi o noia, sinó a les seves motivacions i aspiracions personals. L’objectiu és aprofundir en la persona més que en l’alumne, en paraules dels creadors del test.

Per aquest motiu, la majoria de les preguntes fan referència als adjectius amb els quals se sent identificat l’estudiant o a l’actitud que pren davant d’una emergència o d’una situació quotidiana, per exemple. El qüestionari també convida els usuaris a identificar-se amb professionals de prestigi –alguns extrets del món de la ficció- o a parlar dels seus gustos i preferències. Per accedir al test cal entrar a la pàgina web de ‘Preparats, llestos, universitat!’, que també ofereix altres recursos d’orientació acadèmica, com ara respostes a preguntes freqüents, testimonis d’estudiants universitaris o informació sobre el procés de preselecció.
 

Fes el test