L'ANC lapida el sistema sanitari català a la plaça de Vic

Quatre-centes creus denuncien la intenció de destrossar l'estructura en les converses del cas Antifrau

Les creus són la primera acció de la campanya d'estiu de l'ANC
Les creus són la primera acció de la campanya d'estiu de l'ANC | Carles Fiter
22 de juliol del 2016
Actualitzat el 23 de juliol a la 13:45h
L'ANC ha lapidat aquest divendres el sistema sanitari català amb unes 400 creus a la plaça Major de Vic. La primera acció de l'assemblea prèvia a la campanya d'estiu denúncia la conversa gravada del cas Antifrau, entre Fernández Díaz i De Alfonso, on es podia sentir literalment: "Les hemos destrozado el sistema sanitario".

D'aquesta manera l'ANC exposa que "davant d'un estat que es mostra insensible amb el patiment dels seus ciutadans i que destrossa el seu sistema sanitari, només en queda poder construir un futur millor per a nosaltres, els nostres fills i els nostres néts". Així ho ha remarcat el coordinador de la comissió de mobilització de l'ANC Oriol Codina que ha sentenciat que "l'única solució és passar per la creació d'una república catalana".

Aquesta acció està centrada en el sistema sanitari català, però "hi ha diferents temàtiques dels greuges per evidenciar que tenim un estat en contra nostre". Seran temàtiques com els refugiats, el corredor mediterrani, la infraestructura de rodalies... En aquest sentit, el president de l'ANC Jordi Sànchez ha destacat que "també posarem a sobre la taula un tema que afecta de ple a la plana de Vic com són les infraestructures i la manca d'inversions en la xarxa ferroviària". "No per ser un tema clàssic és menys preocupant" ha sentenciat.
 

Les 400 creus de la plaça Major de Vic Foto: Carles Fiter


Oriol Codina ha destacat que es traslladaran moltes d'aquestes accions a la platja, on hi ha més gent. Alhora "seguirem generant complicitats a l'exterior donant uns fulletons als turistes amb format de mapa del metro de Barcelona" ha explicat el coordinador. Codina ha dit que hi ha moltes activitats, on "les territorials hi estan treballant". De moment, només ha pogut avançar que es preveu que a Girona n'hi hagi una davant de la catedral, que tractarà "el greuge dels refugiats".

De les 400 creus que hi ha a la plaça Major de Vic, se'n repartiran en altres zones del territori per fer accions similars fins a l'11-S. Ambdós portaveus de l'ANC, revelaran de cara la setmana que ve sota quin títol i característiques es desenvoluparà la diada. De moment, només es coneix que els participants es congregaran en cinc municipis.

Sànchez ha fet una valoració de l'enquesta del CEO d'aquest divendres dient que "es posa de manifest que la base social que dóna suport a l'independentisme no només es manté, sinó que creix". Per tant, "obliga a reforçar l'optimisme, ens obliga a exigir a les institucions que posin l'accelerador i ens recorda que el repte de poder resoldre l'encaix de Catalunya amb Europa i amb el món, passa necessàriament per una acció democràtica com és un referèndum" ha sentenciat el president de l'ANC.
 

Integrants de l'ANC d'Osona amb Jordi Sànchez i Oriol Codina Foto: Carles Fiter

Arxivat a