Joves i infants de casals d'estiu de Vic creen mobiliari i senyalització per a l'anella verda

Una nova zona de descans i cartells de la fauna decoren aquesta zona | Durant una setmana han estat treballant per portar a terme aquest projecte creatiu

El Casal d'estiu M, el Cívicus, la coordinador d'ACVic Bruna Dinarès i el regidor Josep M. Roca
El Casal d'estiu M, el Cívicus, la coordinador d'ACVic Bruna Dinarès i el regidor Josep M. Roca | Carles Fiter
22 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:22h
Durant la setmana del 18 al 22 de juliol els infants i joves dels casals municipals de Vic i del Cívicus, conjuntament amb ACVic (centre d'arts contemporànies) han realitzat un projecte en què, amb material reciclat i seguint un procés creatiu, han construït un mobiliari i una senyalització de la fauna existent en el recorregut de l'anella verda de Vic.

El casal M s'ha encarregat de la senyalització en cartells de fusta de la fauna que es pot trobar en l'anella verda. Ratolins, llebres, una gran varietat d'ocells... estan senyalitzats, a partir d'aquest divendres, a la zona. Una de les participants, la Wassima, ha explicat que l'Ajuntament de Vic els hi ha encarregat aquest projecte "perquè està molt buit i perquè la gent sàpiga quins animals hi ha".

En Ferran ha explicat part del procés: en una part es veu el dibuix de l'animal "de veritat" i en l'altra banda el dibuix que ells han fet. Més d'una vintena d'animals han quedat plasmats en aquests nous rètols. Ambdós reconeixen que els ha agradat "molt" aquest projecte i creuen que és molt important que l'ajuntament confiï en ells. Alhora han après la gran varietat d'animals que hi ha al lloc, "sobretot d'ocells".
 

Instal·lant la senyalització Foto: Carles Fiter


D'altra banda, el Cívicus ha creat una taula de pícnic i uns bancs al seu voltant. Més de quaranta joves han fet aquest nou mobiliari amb material reutilitzat de la deixalleria o "que els ha donat la brigada". Fet amb fustes i palets, llimats i després envernissats, han construït una nova zona de descans.

La coordinadora d'activitats educatives Bruna Dinarès de l'ACVic ha explicat que la idea va sortir del centre d'arts contemporanis i que és el primer cop que es fa un projecte d'aquest tipus. "Abans s'havien fet activitats en format taller, però no de treballar tota una setmana conjuntament amb l'ACVic" ha dit Dinarès.

El regidor d'Habitatge, Esports i Joves Josep M. Roca ha explicat que "és una bona iniciativa, ja que agrupa tres àmbits: joves, educació i medi ambient". A més, "s'ha resolt alguna de les mancances de l'anella verda: una zona de descans". A l'anella verda hi ha gent que hi corre, camina, va en bici... i fins ara, no hi havia cap lloc per reposar. Roca ha declarat que ha estat un èxit de participació: "És molt important per l'ajuntament perquè hem aconseguit el que volíem". Tant Dinarès com Roca fan una bona valoració d'aquest projecte.
 

Fent la nova taula Foto: Carles Fiter

Arxivat a