Un enginyer de la UVic posa en marxa un projecte pioner per nedar en aigües obertes

Es tracta de protegir el fons marí i senyalitzar trams del litoral català per la seguretat dels banyistes i la preservació de l’entorn

Miquel Sunyer nedant
Miquel Sunyer nedant
Redacció Osona.com
21 de juliol del 2016
Actualitzat el 26 de juliol a les 10:35h
L’enginyer tècnic de Telecomunicacions format a la UVic Miquel Sunyer ha posat en marxa el projecte Vies Braves, una iniciativa pionera que protegeix el fons marí i senyalitza trams del litoral català per garantir la seguretat dels banyistes i la preservació de l’entorn.

Amb Vies Braves, Sunyer té la voluntat de “retornar al mar tot el que ell m’ha donat”. El projecte tanca trams de la Costa Brava i els senyalitza perquè en puguin gaudir “les persones amb ganes de nedar amb intimitat, tranquil·litat i seguretat”, en paraules del promotor de la iniciativa.

A més, l’equip de Vies Braves neteja el fons marí i treballa per difondre entre els banyistes la importància de preservar-lo. El projecte, que es combina amb iniciatives de dinamització de les platges, és pioner i ja s’ha començat a exportar també a la costa barcelonina.

Sunyer explica que se sent molt “orgullós” de la iniciativa perquè “estic promocionant el meu esport i, sobretot, promovent que l’ésser humà visqui amb harmonia amb el mar”. Aquest juny ha nadat 25 quilòmetres a Menorca en una de les darreres travessies no oficials que ha dut a terme recentment.
 

Miquel Sunyer


Sunyer, que fa quinze anys que es dedica al sector elèctric, compagina la seva feina habitual a una gran companyia amb la seva passió pel mar. Des del 2008, practica la natació extrema a mar obert. Ha dut a terme dotze travessies oficials i ha estat el primer català a rodejar nadant l’Illa de Manhattan.

L’any passat va ser el primer nadador de l’estat a salvar els 12 quilòmetres que separen la costa de Ciutat del Cap de Robben Island, un recorregut per aigües gèlides –de 12 graus de temperatura- que va voler convertir en un homenatge a Nelson Mandela. Dos anys abans havia culminat una altra fita que mai ningú havia assolit: nedar de Roses al Port de la Selva, vorejant tot el Cap de Creus, en vuit hores i cinquanta minuts.

Per Sunyer, la natació és una manera d’entendre la vida. Ell neda sense neoprè perquè el mar és on diu retrobar-se amb si mateix i ha adaptat el seu quefer quotidià a les seves noves necessitats: no utilitza calefacció a l’hivern i es dutxa sempre amb aigua freda. Al llibre 48 braçades, publicat el 2015, el nadador extrem recopila les seves reflexions, relata la seva experiència i exposa la seva manera d’entendre i viure la vida.
Arxivat a