Es reprenen les obres de la variant de Calldetenes

Es preveu que les obres finalitzin al mes de setembre i caldrà que la Diputació de Barcelona en marqui la data de posada en servei.

Les obres s'han reprès aquesta setmana
Les obres s'han reprès aquesta setmana | Ajuntament de Calldetenes
Redacció Osona.com
21 de juliol del 2016
Actualitzat a les 8:52h
Aquesta setmana s'han reprès les obres de construcció de la variant de Calldetenes, un cop adjudicada la darrera fase de les obres. Aquestes modificacions incloïen, entre d'altres, els treballs complementaris demanats des de l'ajuntament i des dels veïns.

Els treballs iniciats i que es portaran a terme durant les properes setmanes són la instal·lació de l'enllumenat de seguretat a les rotondes, enjardinament, adequació de l'enllaç de la carretera actual a la rotonda de la banda de Sant Julià, millores al camí del cementiri, etc.

Tot i que es pararà uns dies al mes d'agost, està previst que la nova carretera estigui acabada a mitjans del mes de setembre. Un cop finalitzades les obres, quedarà pendent el traspàs de la titularitat de la carretera de mans de la Generalitat de Catalunya, qui ha portat a terme les obres, cap a la Diputació de Barcelona, qui en serà la propietària. Aquesta darrera és l'òrgan competent que en marcarà la data de la posada en servei.
 

Es tracta de la darrere fase d'obres de la variant Foto: Ajuntament de Calldetenes


Territori va iniciar les obres de la variant el 27 d'octubre del 2014 i tenien un termini d'execució de 12 mesos. Gairebé dos anys després, des de l'Ajuntament de Calldetenes informen que la variant estarà llesta de cara al setembre. Aquesta actuació té com a objectiu evitar el pas per l'interior del nucli urbà de Calldetenes, que actualment rep una part important de vehicles que, procedents de l'Eix Transversal, volen accedir a Vic.

D'altra banda, però, els comerciants estan preocupats pels efectes que pot tenir aquesta disminució de trànsit. Per això, des de l'ajuntament es va organitzar visites a altres municipis amb el mateix cas i així intercanviar experiències, com és Santa Margarida i els Monjos, i també ha presentat un estudi per determinar unes línies d'actuació quan es posi en marxa la variant.
 

Preparant el terreny per ampliar-lo Foto: Ajuntament de Calldetenes