Manlleu decideix si requalifica uns terrenys per construir un Mercadona

L'equip de govern creu que és una "oportunitat" mentre que la CUP de Manlleu considera que és una decisió política "exprés", quan no s'ha decidit encara si és necessària

Terreny on es proposa la construcció del Mercadona
Terreny on es proposa la construcció del Mercadona
Redacció Osona.com
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:30h
L'Ajuntament de Manlleu vota aquest dimarts en el ple la proposta de requalificació de sòl agrícola situat a la zona del Poquí (a prop de l'Institut Antoni Pous i Argila) de 21.000 metres quadrats. La modificació de convertir la zona a sòl urbanitzable (presentada per l'equip de govern ERC i MES) preveu que la meitat dels 20.788,02 metres vagin destinats a la instal·lació d'un nou centre comercial Mercadona.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manlleu Enric Vilaregut ha dit que, després de valorar-ho amb l'equip de govern, la instal·lació d'un nou centre comercial "és una oportunitat que no se'ns pot escapar", per la creació de llocs de treball i també perquè ajuda a "configurar la futura ronda oest, que ja estava prevista en el POUM del 2008, anul·lat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia. Així doncs, aquesta ronda "ja quedaria feta i pagada" i també hi hauria una "zona d'equipaments per si fes falta al barri de Gràcia".
 

Mapa del nou projecte


Tal com ha explicat el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manlleu Enric Vilaregut, "intentarem consensuar-ho al màxim possible" amb la resta de grups del consistori. De moment, el grup municipal de la CUP ja ha mostrat el seu rebuig. Des d'aquest grup municipal, Eudald Rifà, ha explicat que van demanar que aquest tema no passés per ple, perquè "afecta directament a tot el procés del POUM i estem en ple procés de fer-lo".

"Es fan unes modificacions molt importants i d'una manera molt poc participativa" ha dit. Actualment, s'està redactant un nou POUM i, durant el període de transició del vell al nou POUM, el planejament urbanístic vigent és l'aprovat el 1988. A més, la Modificació puntual número 27 del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) topa amb un informe desfavorable de la Comissió Municipal d'Urbanisme.

En aquest sentit, Rifà remarca que, segons l'informe, "el projecte ni és necessari ni és oportú perquè no hi ha una mancança de sòl urbanitzable ni d'habitatge". Per això, "entenem que és una decisió política: una requalificació exprés per construir un Mercadona". Alhora ha afegit que ja es contempla la ronda oest, "quan no s'ha discutit ni el procés del POUM, no s'ha dit ni si és necessària". "S'està permetent que la iniciativa privada marqui unes qüestions de caire públic" ha sentenciat el regidor de la CUP de Manlleu.
 
Arxivat a