Jordi Jané no descarta que el foc de Sant Feliu Sasserra hagi estat provocat

L'incendi ha calcinat un centenar d'hectàrees | Aquest dimarts es compleixen quatre anys de l'últim gran incendi que hi va haver al municipi

Redacció
18 de juliol del 2016
Actualitzat el 19 de juliol a les 8:47h

Agents Rurals i científica determinant el punt exacte d'inici de l'incendi Foto: Pere Fontanals


L'incendi que s'ha produït aquest dilluns a la tarda a Sant Feliu Sasserra, al Bages, molt a prop de la frontera amb el Berguedà, s'ha iniciat al voral de la carretera i, tot i que encara s'estan estudiant les causes, el conseller d'Interior, Jordi Jané, descarta que l'hagi provocat qualsevol tipus de maquinària agrícola. El foc s'ha iniciat al voral de la carretera B-431 en direcció al municipi d'Avinyó i ha cremat un centenar d'hectàrees, el 60% agrícola i el 40% forestal. Més enllà, també ha explicat que, en un inici, el potencial de l'incendi era de 800 hectàrees i ha dit que s'ha pogut evitar gràcies a la ràpida actuació dels professionals.

Jané també ha recordat que aquest dimarts es compleixen quatre anys de l'últim gran incendi que hi va haver al municipi i que va cremar un total de 400 hectàrees. "Avui ens temíem el pitjor, l'incendi hauria pogut arribar fins a les 800 hectàrees", ha dit. En aquest punt, ha agraït la tasca realitzada pels professionals i ha assegurat que, gràcies al seu treball, el foc no ha anat a més.

De fet, Jané s'ha mostrat confiat i ha dit que tot apunta que el foc es podrà donar per controlat i extingit aquest dimarts. En aquest sentit, els Bombers han confirmat que durant la nit quedaran les "dotacions necessàries" per evitar que l'incendi pugui anar més i assegurar el perimetratge.