El Consorci del Ter millora el Camí dels Pous

Aquest estiu s'han instal·lat diverses tanques de fusta per augmentar la seguretat d'un recorregut d'1,45 quilòmetres que pertany a la Ruta del Ter

Les tanques del Camí dels Pous
Les tanques del Camí dels Pous | Consorci del Ter
Redacció Osona.com
18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:47h
El Consorci del Ter ha pogut millorar la Ruta del Ter al seu pas per Osona. Concretament ha arreglat un dels espais més singulars del recorregut en el seu tram entre Manlleu i l'embassament de Sau: el Camí dels Pous. S'han instal·lat diverses tanques de fusta rodona de doble travesser en 132 metres lineals per augmentar la seguretat dels nombrosos usuaris que hi transiten habitualment.

El Camí dels Pous recorre els meandres del Ter passant a tocar de les rescloses de Can Rifà i de Malers, en el terme municipal de les Masies de Roda. El camí té una longitud d'1,45 quilòmetres, i forma part del GR 210. L'obra l'ha executat l'empresa TAC Osona.

Amb aquesta actuació, es vol fer la ruta més segura, transitable i acostar-la a un major nombre de persones. En aquest sentit, gràcies a les aportacions de diferents empreses privades (Aigües Vic i Fundació Girbau) s'han pogut col·locar aquestes tanques. A més, la col·locació d'això permet tant el pas a peu com en bicicleta pel mateix tram i evita que la Ruta del Ter s'hagi de bifurcar en aquest punt.

La Ruta del Ter és una ruta de poc més de 200 quilòmetres que uneix dos pols d'atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter, i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta. Al llarg de tot el recorregut es pot observar una diversitat de paisatges, elements culturals, patrimoni natural, la història i les tradicions de cada municipi per on passa el recorregut, i al mateix temps es pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d'allotjaments.
 

Alcaldes dels municipis i representants de les empreses Foto: Consorci del Ter

Arxivat a