El Festival Internacional de Música de Cantonigròs tanca amb 19.000 espectadors

Els cors participants del centre i de l'est d'Europa han estat els grans triomfadors d'aquesta edició

Girl Choir Cantus al Festival de Música de Cantonigròs
Girl Choir Cantus al Festival de Música de Cantonigròs | Víctor Castelo
Redacció Osona.com
18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:36h
Unes 19.000 persones han assistit a alguna de les actuacions de la 34a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs que s'ha celebrat des de dijous i fins aquest diumenge al Teatre Atlàntida de Vic. Els cors dels països del centre i de l'est d'Europa – Estònia, Moldàvia o Eslovènia- han estat els grans triomfadors d'aquesta edició.

La coral Cantemus Mixed Choir de Nyiregyhaza (Hongria) s'ha emportat el primer premi de concurs de cors mixtos d'un màxim de 40 cantaires, el més ben dotat del festival, amb 1.800 euros. En la competició de cors infantils, la guanyadora ha estat Estonian Radio Girl's Choir d'Estònia.

L'agrupació Cantemus de Moldàvia ha obtingut el guardó a millor cor femení mentre que en la competició de cors de música popular, el primer premi ha estat per a una coral d'Eslovènia. D'altra banda, el màxim reconeixement a la dansa tradicional se l'ha emportat un grup d'Irlanda del Nord: Loughgiel Folk Dancers.
 

Festival de Música de Cantonigròs Foto: Víctor Castelo


Aquest any al Festival de Cantonigròs hi han participat 1.050 concursants de 30 grups procedents d'una vintena de països d'arreu del món com Brasil, Nepal o la Xina. Per primera vegada hi ha assistit una agrupació de Montenegro. Dijous, dissabte i diumenge han estat els dies de màxima afluència d'assistents.

El Quartet Mèlt, guanyadors de la tercera edició del concurs 'Oh Happy Day' de TV3 van donar el tret de sortida a aquest certamen que enguany s'ha dedicat a la memòria de qui va ser un dels seus membres fundadors més rellevants, Àngel Colomer i del Romero, per commemorar el centenari del seu naixement. Colomer va ser el director artístic del festival des del 1983 fins a la seva mort, l'any 2001. També s'ha volgut commemorar el 125è aniversari de la fundació de l'Orfeó Català, impulsor i promotor del Palau de la Música Catalana, avui en dia Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Lluís Vila, Christopher Horner, Marina Makarova, Andrea Angelini, Xavier Solà, Anna Romaní i Francesc Casadesús han estat alguns dels 17 membres que han conformat el jurat del festival d'enguany que ha comptat amb la col·laboració de 400 voluntaris. D'altra banda, 800 famílies de diferents pobles han facilitat allotjaments de forma desinteressada als participants del certamen durant la seva estada a Catalunya.
 

Festival de Música de Cantonigròs Foto: Víctor Castelo

Arxivat a