Arrenca la 34 edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs

El Quartet Mèlt, una coral d'Eslovènia i un grup de dansa d'Irlanda del Nord enceten l'esdeveniment

Jornada inaugural del Festival Internacional de Música de Cantonigròs
Jornada inaugural del Festival Internacional de Música de Cantonigròs | José M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
15 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:15h
La 34a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs ha donat el tret de sortida aquest dijous amb el concert inaugural a càrrec del Quartet Mèlt, guanyadors de la tercera edició del concurs 'Oh Happy Day' de TV3.

Els catalans han estat precedits per un grup de cant coral d'Eslovènia 'APZ Tone Tomsic Ljubljana' i el grup de danses d'Irlanda del Nord, que ha aconseguit arrencar llargs aplaudiments i una gran ovació per part del públic.

El director del festival, Josep Maria Busquets, va destacar que la presència del Quartet Mèlt els interessava molt "perquè antigament a Catalunya els quartets eren motor i matriu de les corals que s'estaven formant, i ho volem destacar perquè serveixi d'estímul per animar més persones a participar de la música coral".

El festival s'allargarà fins diumenge amb desenes d'actuacions que principalment s'ubiquen a l'Atlàntida, però que també recorreran diferents racons de la ciutat de Vic. Busquets també va explicar que per cinquè any consecutiu, l'Atlàntida de Vic acull els participants del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, que en aquesta edició suma més d'un miler de participants repartits en una trentena d'agrupacions corals i dansa popular de països tan diversos com el Nepal, la Xina o Montenegro.
 

Jornada inaugural del Festival Internacional de Música de Cantonigròs Foto: José M. Gutiérrez


Pel que fa a la programació habitual del festival, aquest any s'ha decidit que per a la competició dels cors mixtos, aquests interpretin de manera obligatòria Ave Maria, una obra de la polifonia religiosa dels segles XVI i XVII, escrita per Tomás Luís de Victoria (1548-1611).

Quant a la competició de cors infantils, l'obra obligatòria serà Pasayan Xexenak, del compositor basc Tomás Garbizu Salaberria (1901-1989). Finalment, a la competició de veus femenines s'ha escollit com a obra obligatòria Llegenda, una composició d'Àngel Colomer que recentment ha estat editada i recuperada pel patrimoni musical català. Enguany el festival commemora la figura d'Àngel Colomer pels 100 anys de la seva mort i també pels 125 anys de l'Orfeó Català.

Busquets va explicar que les obres obligatòries en català són per donar a conèixer la llengua i la identitat pròpia del país a tots els participants que arriben de fora. Des dels seus inicis, "el festival de Cantoni sempre ha fet la tasca de divulgar la imatge del nostre país i la seva cultura", va subratllar. Però també cap a l'exterior, "perquè llavors quan aquests grups viatgen arreu del món, en les seves actuacions incorporen les cançons catalanes que han après aquí".
 

Galeries dels altres anys

Consulta tota la programació del Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Venda d'entrades al web del Teatre l'Atlàntida

Jornada inaugural del Festival Internacional de Música de Cantonigròs Foto: José M. Gutiérrez
 

Jornada inaugural del Festival Internacional de Música de Cantonigròs Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a