Més de 10.000 joves participen en activitats de lleure a Osona durant l'estiu

La directora general de Joventut destaca els 671 programes d'estiu a la Catalunya Central

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, al Berguedà
La directora general de Joventut, Marta Vilalta, al Berguedà | Departament de Treball, Afers Socials i Família
Redacció Osona.com
14 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:56h

Osona és la comarca de la Catalunya Central amb més participació en activitats de lleure durant l'estiu. En total, es comptabilitzen 10.124 joves, seguit del Berguedà (9.408), el Solsonès (3.937), l'Anoia (3.946), el Bages (3.845) i el Moianès (1.488). Són dades que ha donat a conèixer la directora general de Joventut de Catalunya, Marta Vilalta, que aquest dijous ha visitat l'alberg de La Sala de la Pobla de Lillet i el taller arqueològic de Guardiola de Berguedà.

En total, ha dit que la Catalunya Central compta amb 671 activitats de lleure per a aquest estiu, que donen resposta a 32.748 infants i joves inscrits. Unes activitats que compten amb més de 4.000 directors i monitors. La majoria dels participants faran colònies (més de 13.000), tot i que també n'hi ha que assistiran a casals d'estiu (10.100), acampades (6.300), rutes (930) i camps de treball (518).

145 joves a l'alberg de Vic

Entre aquestes previsions donades a conèixer també inclouen les estades en albergs que formen part del programa "L'estiu és teu!", organitzat per Joventut. Es tracta d'estades de dues a una setmana en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats de música, idiomes, esportives, multiesportives, combinat d'anglès i multiesportives, combinat d'anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i descoberta de Barcelona.

A Vic, s'ha ofert plaça per a 145 infants i joves de 8 a 17 anys a un dels albergs de la xarxa que la Generalitat té a les comarques centrals. A l'alberg de Vic s'ofereix una de les novetats d'enguany, com són les estades "Multi-language Experience" on, a part de l'anglès, els nois i noies també tenen l'oportunitat d'iniciar (o ampliar) els seus coneixements de francès i alemany.

Camps de treball

Les comarques centrals acolliran deu camps de treball durant aquest estiu, organitzats per Joventut a través de diferents entitats i fundacions als quals, a dia d'avui, hi ha inscrits 220 joves. D'aquests, la meitat es fan a Osona; 7 són per a joves catalans i 3 per a joves catalans i de la resta del món.

D'aquests se'n fan dos a Vic (Corregim les mirades de l'Associació Sant Tomàs i el Festival Internacional de Música de Cantonigròs), un a Taradell (Recuperació i conservació del Patrimoni, Costums i Tradicions del Món Rural), un a Sau (Recuperem el patrimoni de la Vall de Sau) i un a El Brull (Turó del Montgròs. Archaeology in Catalonia).