El Moviment Demòcrata Català demana a la «nova CDC» que canviï el nom

La formació, impulsada per Josep Maria d'Abadal i els primers escindits d'Unió el 2013, remarca que "se'ls va advertir durant el congrés que el nom existia"

13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 20:50h

Xavier Farrés, Josep Anglada i Àlex Serrahima Foto: Albert Alemany


El Moviment Demòcrata Català, la plataforma impulsada per Josep Maria d'Abadal i els primers escindit d'Unió l'any 2013, demana a la "nova Convergència" que canviï el nom de Partit Demòcrata Català. Des del MDC, de manera similar a Demòcrates de Catalunya, consideren que es tracta "d'un plagi" el fet d'adoptar un nom que només es diferencia d'una paraula del seu.

El portaveu de Moviment Demòcrata Català, Xavier Farrés ha remarcat la confusió que pot crear en els electors unes denominacions tan semblants. Per això, demanen a la "nova CDC" que canviï el nom, "amb un sentit positiu per la prevenció". Tot i així, el portaveu de la formació a les comarques barcelonines, Pere Navalles, ha destacat que hi ha "una certa prepotència i supèrbia perquè durant el congrés se'ls va advertir que el nom existia".

Durant la roda de premsa celebrada a Vic, la formació ha exposat un informe jurídic sobre denominacions de partits polítics. Segons aquest argumentari, l'organisme encarregat de determinar si aquestes formacions reuneixen suficient similitud és la subdirecció general de Política Interior i Processos Electorals del Ministeri de l'Interior. I, segons l'MDC, "no l'hauria d'acceptar".

En cas que el Partit Demòcrata Català quedi inscrit sense oposició d'aquest organisme, l'MDC ha presentat l'Article 46.4 de la LOREG (la Llei Orgànica de Règim Electoral General), que estableix que les presentacions de candidatures haurà de realitzar-se amb denominacions, sigles o símbols que no indueixin a la confusió amb (...) altres partits legalment constituïts". En aquest sentit, Farrés ha presentat casos on s'obligava a canviar el nom a formacions amb noms similars.
Arxivat a