Cinc detinguts per 16 robatoris, un d'ells a Centelles

El grup, que robava majoritàriament en estancs, havia actuat a Roses, l’Escala, Platja d’Aro, Ripoll, Rubí, Sentmenat, Molins de Rei, Castellar del Vallès i Castellbisbal

Vídeo dels lladres, en ple robatori
Vídeo dels lladres, en ple robatori | Mossos d'Esquadra
Redacció Osona.com
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 8:52h
Els Mossos d’Esquadra van detenir, el 7 de juliol, cinc homes com a presumptes autors de 16 robatoris amb força i pertinença a grup criminal i dos més van ser investigats pel mateixos motius. Un d'aquests robatoris es va produir a Centelles.
 
Les primeres investigacions es van iniciar durant el mes de maig de 2016 després de tenir coneixement que s’havien produït diversos robatoris amb força a estancs, principalment a la zona de la demarcació de Girona, en el que en tots ells sostreien el tabac i els diners en efectiu que trobaven a l’establiment. Els agents van constatar que la majoria dels robatoris es feien amb la metodologia del butró que consisteix en realitzar un forat a una paret, terra o sostre d’un immoble per poder accedir-hi.
 
Amb l’anàlisi i els indicis recollits, els investigadors van identificar un grup especialitzat en aquesta tipologia delictiva i que, a més, també efectuava robatoris amb força a empreses i bars. Amb les investigacions realitzades, els policies van determinar que el grup realitzava vigilàncies prèvies dels objectius per estudiar les mesures de seguretat que disposava l’establiment i preparar millor l’estratègia per cometre els robatoris.
 
El dia 7 de juliol van detenir in fraganti cinc homes quan sortien de cometre un robatori amb força a una empresa ubicada a Molins de Rei.
 
Als detinguts se’ls imputa, fins el moment, a més del delicte de pertinença a grup criminal, 16 robatoris amb força, nou d’ells a estancs, quatre a empreses i tres a bars. Les poblacions afectades per l’actuació dels delinqüents van ser, a més de Centelles, Roses, l’Escala, Platja d’Aro, Ripoll, Rubí, Sentmenat, Molins de Rei, Castellar del Vallès i Castellbisbal. Es calcula que el botí que van obtenir els autors dels robatoris ronda els 180.000 euros entre tabac i diners en efectiu.
 
Fruit del dispositiu policial, el agents també van practicar dues entrades i perquisicions als domicilis dels detinguts amb la intervenció de material electrònic i d’altres indicis susceptibles de provenir de robatoris amb força, així com diverses eines especialitzades per practicar els butrons. A més, es van intervenir dos aparells sofisticats que permeten la inhibició de freqüències, com poden ser les alarmes ubicades a alguns dels establiments violentats. També es van identificar i intervenir els tres vehicles que utilitzaven per desplaçar-se i efectuar els robatoris.
 
Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó per als cinc detinguts.
Arxivat a