El nombre d'estudiants que trien la UVic-UCC en primera opció creix un 5%

El 68% dels assignats totals ho són a la UVic, el 21% a UManresa i l’11% a BAU | Els assignats en primera preferència suposen el 44% del total de la UVic | Les titulacions amb més demanda de Vic han estat CAFE, Psicologia, Infermeria i Fisioteràpia

Redacció Osona.com
12 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:57h
Segons les primeres dades de preinscripció universitària fetes públiques aquest dilluns, corresponents a la primera assignació de juliol, han crescut un 5% el nombre d’assignacions en primera preferència de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) respecte al curs passat. Dels 776 estudiants que van triar la UVic-UCC en primera opció el curs 2015/2016, aquest any s’han passat a 816 corresponents al curs 2016/2017. És el segon any que les propostes formatives dels dos campus s'ofereixen de forma conjunta en el primer procés d'assignació.

Les primeres assignacions corresponen a les xifres d’estudiants assignats tant en primera opció com assignats totals (els que no els hi ha tocat les opcions anterior). A partir d’aquí, comença el procés de matriculació que permetrà comprovar quants d’aquests acabaran convertint aquesta assignació en matrícula. Dels percentatges d'assignats totals per campus, un 68% ho són a la UVic, un 21% a UManresa i l’11% a BAU (Escola Superior de Disseny). En nombres absoluts, la federació ha rebut 1.579 assignacions en total, 1.070 al Campus UVic, 328 al Campus UManresa i 181 a BAU. L’any passat les xifres totals d’assignats van quedar en 1.569, les d’UVic van ser 1.076, UManresa 334 i BAU 159.

La UVic rep un 8% més d’assignats en primera opció

El campus UVic ha tingut un augment d’un 8% respecte al curs passat pel que fa al nombre d’estudiants que han escollit aquest centre en primera preferència. Concretament han estat 472 respecte els 436 del curs passat i representen el 44% respecte als assignats totals al centre, tres punts més que fa un any.  Les titulacions amb més demanda han estat CAFE, Psicologia, Infermeria i Fisioteràpia que superen els 100 assignats cadascuna. Cal destacar també el creixement de graus com Màrqueting i Comunicació o Publicitat i Relacions Públiques.

Pel que fa a facultats, el 18% de les assignacions han anat a la Facultat d’Empresa i Comunicació, que ha passat de 168 a 190. La Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes ha rebut el 39% de les assignacions totals, dels 361 del curs passat s’ha passat als 415 d’enguany.

Aquestes xifres podrien créixer quan es disposi de les dades de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades, que s’ofereix conjuntament amb la UOC. Les assignacions de la Facultat de Ciències de la Salut i Benestar respecte al conjunt de la UVic han estat del 26%, passant dels 340 del curs passat als 282 d’enguany. Es tracta d’un descens que es deu al fet que els estudiants del Grau de Fisioteràpia s’assignen en diferents etapes del procés. Finalment, la Facultat de Ciències i Tecnologia, que és la que va tenir un augment més significatiu en el nombre d’assignacions el curs passat, un 59%, en aquesta ocasió ha rebut el 17% dels assignats de la UVic i passa dels 207 als 183 actuals.

Tres titulacions que s’imparteixen a la UVic tenen nota de tall, cosa que significa que el nombre de sol·licitants supera el nombre de places ofertes. És el cas de les titulacions de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (6,14), Psicologia (5,89) i Fisioteràpia (6,92).

La Facultat de Ciències de la Salut d'UManresa manté les assignacions
 
Pel que fa al conjunt d’assignats totals, UManresa ha registrat un descens del 9% per a la matrícula del curs 2016-2017. Aquesta baixada respon, en bona mesura, a qüestions tècniques del procés de preinscripció, com és el fet que els estudiants del Grau de Fisioteràpia s’assignen en diferents moments del procés.

Tots els estudis de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (Infermeria, Podologia i Logopèdia) incrementen el volum de primeres opcions, excepte els de Fisioteràpia, en què l’alta demanda d’estudiants internacionals condiciona el calendari d’assignació. L’interès pels estudis de Fisioteràpia d’UManresa ha fet pujar la nota de tall fins al 6,2, en aquesta primera assignació.

L’assignació dels altres centres   

Pel que fa a les dades d’assignació de BAU, el centre universitari de disseny de Barcelona ha rebut un total de 181 assignats, 22 més que el curs passat. Amb aquestes dades i tal com va passar l’any passat, el Grau de Disseny és la titulació amb més demanda en primera preferència de la UVic-UCC.

A UGranollers s’havia previst oferir els graus Administació i Direcció d’Empreses i Màrqueting i Comunicació Empresarial, que han mantingut el nombre d’assignacions al campus UVic, i que és on el proper curs es podran cursar. En canvi, l’elevada demanda del cicle formatiu de grau superior en Màrqueting i Publicitat i la bona acollida de les propostes de formació contínua demostren la bona acceptació de l’oferta professionalitzadora i especialitzada de la UVic-UCC a Granollers. Amb aquestes dades, es confirma la necessitat de consolidar la proposta experimental que s’ha fet aquest any d’impartir formació universitària a la capital del Vallès Oriental
Arxivat a