Tres exposicions continuen la programació de VICCC dedicada a la festa popular

Dues de les mostres són al Museu de l'Art de la Pell i l'altra, a la Biblioteca Joan Triadú

L'exposició 'Festioles' s'estarà al Museu de l'Art de la Pell fins al 28 d'agost
L'exposició 'Festioles' s'estarà al Museu de l'Art de la Pell fins al 28 d'agost | VICCC
Redacció Osona.com
12 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:03h
La festa major de Vic ha ocupat gairebé tota la programació de VICCC 2016 (Vic, Capital de la Cultura Catalana) dedicada a la festa popular durant el mes de juliol. Tot i així, un cop acabada aquesta festivitat, tres exposicions continuen aquesta temàtica.

"Festioles". Exposició dels elements festius de Vic

Per primera vegada es pot veure conjuntament en un mateix espai i període tots els elements de la cultura popular i festiva de la ciutat de Vic. Aquesta exposició, reuneix, al Museu de l'Art de la Pell, un extens, ric i divers patrimoni festiu. Festioles mostra tots els elements que conformen la festa popular vigatana: gegants, gegantons, caps de llúpia, caps grossos i bestiari, des dels anomenats de ciutat fins als de cada un dels barris, de les escoles i de les entitats de Vic. L'objectiu principal d'aquesta mostra és posar en valor i de relleu la gran tradició, que en aquesta matèria té Vic.

Del 9 de juliol al 28 d'agost. Museu de l’Art de la Pell

"La cultura popular que ens entén". Exposició fotogràfica

Homosexualitat i cultura tradicional no semblen poder anar juntes. De fet, l'orientació sexual és una realitat que passa desapercebuda en els actes de cultura popular. Aquesta irrellevància sovint va associada a l'assumpció que els ciutadans que participen en aquests actes són heterosexuals, perquè aquestes festes són sempre vistes des d'un enfocament heterosexual de la societat. És per aquest motiu que una mostra d'afecte entre persones del mateix sexe pot produir sorpresa o fins i tot generar debat sobre si és adient en aquestes situacions. L'exposició de fotografies que es presenta barreja festes tradicionals i homosexualitat i busca visibilitzar una realitat existent, donant una visió positiva de les persones homosexuals, que com qualsevol altre ciutadà participem activament a les festes populars locals.

Del 7 de juliol al 27 d'agost. Biblioteca Joan Triadú

"La festa popular. La catalanitat cívica". Exposició

L'objectiu de l'exposició és donar a conèixer la pregonesa i l'actualitat del fenomen festiu, no tant des d'una òptica d'estudi antropològic o etnològic, sinó des del punt de vista de la sociologia i de la política. Es mostra com la festa popular va més enllà d'omplir el temps d'oci cultural de la societat. Les manifestacions festives emmarquen les relacions entre les persones que viuen en societat i les seves relacions amb el medi que les envolta. Entre altres coses, celebren la relació de l'home amb la natura, el treball, la religió, l'oci, l'art i la cultura. "La festa popular, la catalanitat cívica" vol explicar de forma gràfica i amena la festa entesa com una de les principals manifestacions cíviques de la població, una manifestació que constitueix el marc idoni per expressar la catalanitat a l'espai públic.

Del 9  de juliol al 28 d'agost. Museu de l’Art de la Pel
Arxivat a