Albert Om torna a RAC1 per presentar un programa diari

L'espai encara no té nom, però el periodista assegura que no es tractarà de cap informatiu ni de cap programa d'esports

Albert Om torna a RAC1, dotze anys després
Albert Om torna a RAC1, dotze anys després | Facebook «El Món a RAC1»
Redacció
07 de juliol del 2016
RAC1 ha anunciat el retorn del periodista de Taradell Albert Om a la graella després de dotze anys, per encapçalar un programa diari, entre les set i les nou del vespre. Segons ha explicat Om, l'espai encara no té un nom definitiu, però ha avançat que no es tractarà ni de cap informatiu ni tampoc d'un programa d'esports.

"Parlarem d'històries, de persones, de vida, de carrer, que aparegui gent que no surt durant el dia, fer un programa amb ritme, humà, proper, i amb molta participació", ha explicat el periodista. La seva proposta és que a partir de les set del vespre, quan molta gent finalitza la seva jornada laboral, també s'acabi amb la jornada informativa i es doni pas a un "trencament".

"És aquell moment del dia en què sembla que el dia s'acaba però encara poden passar moltes coses i segurament algunes de les millors" ha afegit Om, que percep que la radio amb dotze anys "ha canviat molt".

En la seva època a RAC1, Om havia presentat Dies tontos durant l'estiu del 2000 i, posteriorment, es fa encarregar de L'hora del pati, espai que va estar quatre anys en antena.

El periodista osonenc ha confirmat que tenia altres ofertes radiofòniques i televisives. Una d'elles, va ser de Catalunya Ràdio, però el seu fitxatge no va arribar a bon port després que el Consell de Govern no respongués la proposta que va fer el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, perquè donés el vistiplau a la seva incorporació.

Gordillo va enviar aleshores una carta als membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en què lamentava el seu "desinterès" la contractació d'Om, mentre que el comitè d'empresa de l'emissora va demanar la dimissió dels dirigents de la corporació i va denunciar "interferències polítiques i interessos partidistes" a l'hora d'elaborar la graella. D'aquesta manera Albert Om deixa TV3, tal com ja va informar NacióDigital.

Arxivat a